Mindeord: Henrik fra Bryrup blev offer for coronaen

Henrik Bang Pedersen var et rart, venligt og livsglad menneske

7. april 2021, 11.15

Henrik Bang Pedersen boede i Bryrup, hvor han blandt andet var aktiv som formand i menighedsrådet. Han spillede og sang også i Old Boys Big Band, der har rødder i Them og Bryrup. Henrik Bang Pedersen blev 66 år.

MINDEORD: Generalsekretær Anders Ladekarl fra Røde kors har skrevet følgende mindeord over Henrik Bang Pedersen, Bryrup:

I dag blev dagens covid-19 dødstal ikke bare et nummer. Det blev en kær og værdsat kollega, der blev endnu et offer for pandemien. Vi har mistet en kær kollega. Henrik Bang Pedersen.

Henrik klarede desværre ikke den corona, han blev smittet med for en måned siden.

Det er helt uvirkeligt og uforståeligt. Vi kender ham alle sammen som et af de rareste, venligste, positive og livsglade mennesker, man kan forestille sig. Vi vil savne ham dybt, og det vil børnene i skolen på Center Jelling også.

Henrik begyndte som skoleleder på Røde Kors’ asylcenter i Jelling i 2006, og i 2015 blev han fagleder for hele Pædagogisk Enhed i asylafdelingen. I de år blev han især kendt for sin store indsats i forbindelse med projektet »Pædagogik for flygtningebørn«, der for første gang beskrev de pædagogiske principper omkring flygtningebørn.

I 2017 troede han, at nu skulle han gå på pension - men heldigvis kunne han ikke holde sig væk og blev genansat i 2019, hvilket vi var glade og dybt taknemmelige for.

På skolen i Jelling kendte både kolleger og børn ham som en kærlig, engageret og ikke mindst musikalsk skoleleder, der elskede at gribe saxofonen og løfte stemningen blandt børnene ved at give et lille nummer. Han elskede børnene, og de elskede ham.

Jeg sender de varmeste tanker til hans familie og til alle jer, der har mistet en kær kollega. Æret være Henriks minde.