Pizza-spisende par overfaldet af bande

»Spiser du svinekød?«. Fem-seks mænd af anden etnisk herkomst tævede to unge, som spiste pizza i Nygade. Overfaldet er groft, siger politiet

Udgivet:13. marts 2017, 07.56

Læsetid:3 minutter

Foto: Colourbox

Adam Haff
Journalist| haff@midtjyllandsavis.dk
Adam Haff
Journalist| haff@midtjyllandsavis.dk

Journalist

Se artikler af Adam Haff

SILKEBORG Søndag morgen sad en 23-årig mand og en 24-årig kvinde foran et pizzaria i Nygade og spiste den pizza, de netop havde købt.

En ung mand af anden etnisk herkomst end dansk kom ifølge moderen til den 23-årig mand farende og spørger den 24-årige kvinde, om hun spiser svinekød på sin pizza. Da hun svarede »ja«, slog han hende i ansigtet.

Da den 23-årige mand herefter lagde sig i mellem kom en flok på fem-seks andre mænd til og overdængede manden med slag og spark, oplyser moderen. Gruppen stak af, og selv om der med det samme blev ringet 112, og politiet var på pletten fem minutter senere, fik man ikke fat på overfaldsmændene.

Politiet i Silkeborg bekræfter, at man søndag morgen modtog anmeldelsen:

- Gerningsmændene er formentlig en lille gruppe unge af anden etnisk herkomst fra Aarhus, siger politiassistent Flemming Just.

Lige efter overfaldet fik politiet kun forholdsvis få oplysninger om sagen. Flemming Just kender derfor ikke detaljer om overfaldet. Men han bekræfter, at en gruppe af mænd tæskede parret på Nygade. Parret skal afhøres til sagen i dag, mandag:

- Kvinden får et slag på venstre side af ansigtet. Og manden får flere slag i hovedet af flere gerningsmænd, siger han.

Moderen har lavet et facebook-opslag, som beskriver overfaldet. Hun advarer unge om at passe godt på sig selv i Silkeborgs natteliv.

»Pludselig kommer en ung af anden etnisk oprindelse farende og slår den unge pige umotiveret i hovedet, så hun efterfølgende har mistet hørelsen på det ene øre. Lige pt. ved vi ikke, om det er en varig høreskade! Han tager kvælertag på hende og råber, at hun fandme ikke skal æde svinekød på sin pizza!«, skriver moderen.

Hun fortæller, at sønnen ikke fik alvorlig skade på indre organer eller hjernen. Men en mulig hjernerystelse, et par åbne sår, ondt i kæben, ryggen og nærmest hele kroppen. Bagefter tog det tre timer at tilse og lappe ham sammen på skadestuen, skriver hun:

»Han kunne på det korte øjeblik have fået hele sin fremtid slået i smadder, hvis kvæstelserne havde været af fatal karakter. Nogen må have holdt hånden over ham, for blodet flød i ansigtet fra en flænge i øje og bag det ene øre«.

Moderen advarer i sit facebook-opslag om, at unge ikke lader sig provokere af grupperinger, som forsøger at komme i slagsmål i nattelivet.

Flemming Just oplyser, at politiet efterforsker sagen og blandt andet skal se noget videovervågningsmateriale igennem:

- Der er tale om et groft overfald, når flere personer går sammen om at tæske andre på den her måde. Jeg kan kun give moderen ret i, at det er uhyggeligt, det her, siger han.

Det er ikke første gang, at folk fra andre byer begår overfald i Silkeborg:

- Vi har problemer med at grupperinger af anden etnisk herkomst tager til Silkeborg og laver ballade. Grupperingerne kommer fra Århus, Viborg og Herning, siger politiassistenten.

Mere interessant læsning

Mest læste

112

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere