Ulstrup: Mindre fest - meget mere motion

Busbjergløbet - nu med tre afgange

Udgivet:03. juni 2019, 15.24

Læsetid:2 minutter

Der er lagt godt med højdemeter ind i årets udgave af Busbjergløbet. Hele to gange skal deltagerne på den lange rute bestige den 92 meter høje bakkeknude Bushøj, som ligger ualmindeligt flot i landskabet ved Gudenåen.

ulstrup Busbjergløbet plejer at være en den af sommerfesten i Ulstrup, men selvom Ulstrup IF har valgt at drosle ned på sommerfesten, så bliver der masser af løbs-udfordringer lørdag den 15. juni. Faktisk har idrætsforeningen besluttet at lægge alle kræfter i Busbjergløbet, så det bliver udvidet med endnu en rute.

Dermed er der lagt op til hele tre afgange fra parkeringspladsen ved Ulstruphallerne.

Som sædvanlig kan de yngste prøve kræfter med Bamsebo-ruten på tre kilometer, hvor Bamsebo Camping sørger for, at der er medaljer til alle de deltagende børn.

Desuden kan man kaste sig ud i den traditionelle Busbjerg rute på seks kilometer, hvor man kan se frem til at bestige 100 højdemeter, og ikke mindst forcere de knap 300 trin op til Busbjerg.

Der venter et vanddepot på toppen, og så kan man jo lige bruge et par sekunder til at nyde udsigten over Gudenådalen.

Nyheden

Årets nyhed er en 13 kilometer lang rute, hvor man kan udfordre sig selv med 210 højdemeter og se frem til at bestige Busbjerg to gange.

Når der efter løbet pustes ud, er der udover medaljerne til børnene præmier til de tre første af hvert køn på hver af de tre ruter. Man kan købe løbsnumre på nettet frem til den 12. juni, men det er også muligt at melde sig til start på selve løbsdagen.

Det er ikke kun løberne, der bliver holdt i gang, for dagen starter med gratis rundstykker til de første hundrede gæster, og desuden sørger Ulstrup IF gymnastik og KFUM-spejderne fra Ulstrup masser af aktiviteter.

Der vil blandt andet være hoppeborge, flødebollemaskine, ansigtsmaling og pandekager på mål. Spejderne stiller også en tombola op med masser af fine præmier, så selv om man ikke løber er der stadig mulighed for at få en gevinst med hjem.

Sædvanen tro stiller Gudenådalens Efterskole op med fuldt hold til løbet, og Ulstrup Skoles SFO har også startet løbeklub i håb om at mange af børnene kunne få lyst til at være med til Busbjergløbet.

Og de bliver nemme at kende, for børnene i SFO' en har produceret deres egne løbe t-shirts, som de glæder sig til at vise frem.

brink