Parkeringsvagterne fra Midtjyllands Avis

Udgivet:13. august 2022, 08.00

Læsetid:2 minutter

Foto: Martin Ballund

Af Henrik Fjeldgaard. Smedebakken 56 Silkeborg

PARKERING Såvel chefredaktør Hans Krabbe som nyhedsredaktør Brian Holst har tilsyneladende stor forståelse for både en stigning på 50 procent i parkeringsafgifter i Silkeborgs midtby, ligesom de begge lige så tilsyneladende udmærker sig som gode ambassadører for kommunens reducering af den gratis parkering fra to timer til en time.

Med den entusiasme som begge de herrer lægger for dagen vedrørende dette brandvarme emne, er jeg sikker på, at de aldrig behøver at blive arbejdsløse - jeg tror, at kommunen altid vil kunne tilbyde dem et job som parkeringsvagter.

Hans Krabbe prøvede oven i købet at fjerne et hvert pip af en eventuel modstand fra borgerne ved at hævde, at parkeringsforringelsen nok ville blive ivrigt diskuteret hen over sommeren over et glas rosé, sarkasmen var iøjnefaldende - jeg foretrækker nu et koldt glas øl!

Læs også
<span>Leder:</span> Selvfølgelig skal vi betale for parkering <span>Leder:</span> Selvfølgelig skal vi betale for parkering
Læs også:
Leder: Selvfølgelig skal vi betale for parkering

Som tidligere forretningsdrivende i Silkeborg igennem 25 år hilste jeg kommunens tiltag med gratis parkering i de første to timer meget velkommen, da dette blev indført i 2019.

Det var så godt for detailhandelen, og jeg ved, at både kunder og byens forretningsliv har været glade for ordningen.

Silkeborg Kommune har altid arbejdet for, at byens detailhandel skal være i midtbyen - ikke noget med store butikscentre i byens periferi.

Kommunens tilsvarende tiltag om byfortætning skal vel også i nogen udstrækning ses i denne sammenhæng.

Det er velkendt, at detailhandelen har svære tider - nethandlen er i stadig stigning, coronapandemien, som betød lukning af butikkerne i lange perioder, har ikke gjort det nemmere, og nu banker en ny modstander på - inflation og voldsomme prisstigninger i energien. Derfor virker det så forkert, at vores detailhandel skal udsættes for dette. Ja, det kan I ganske enkelt ikke være bekendt.

Vi vil gerne sammenlignes med vores nabobyer, og det falder ikke ud til fordel for vækstkommunen Silkeborg.

Læs også
<span>Leder:</span> Silkeborg er andet end gratis parkering <span>Leder:</span> Silkeborg er andet end gratis parkering
Læs også:
Leder: Silkeborg er andet end gratis parkering

De er tilsyneladende mere venlige overfor detailhandelen end Silkeborg er og bliver, når vi taler parkering.

Signalværdier synes at være fremmedord for både politikere og redaktører på Midtjyllands Avis. Og signalværdien er i forhold til hele denne parkeringsproblematik i al fald håbløs og ganske forfærdelig.

Afslutningsvis synes jeg, at de dygtige journalister på Midtjyllands Avis bør grave lidt mere i, hvorfor det er gået så galt med kommunens økonomi - resulterende i en masse besparelser i en kommune, som vækster helt vildt? Jeg har hørt noget om en motorvejsbro, hvor kommunen og staten ikke har forstået hinanden helt?

Indlæser debat