Seniorråd og avisen inviterer: Informationsmøde om it-kriminalitet

Den såkaldte it-kriminalitet er i hastig vækst - informationsmøde på Midtjyllands Avis klæder dig på til at undgå den

Udgivet:26. maj 2023, 10.44

Læsetid:1 minut

Inga Jensen, 87 år. Hun var ved at blive snydt til at udlevere sine bankoplysninger, men opdagede forsøget på databedrageriet. Hun fortalte for nylig om sine erfaringer i Midtjyllands Avis. Foto: Martin Ballund

Hans Krabbe
Chefredaktør

SILKEBORG Der bliver færre indbrud, og den traditionelle kriminalitet fra gader og stræder falder.

Men et sted går det helt galt, og det er når vi snakker om it-kriminaliteten, hvor udspekulerede kriminelle typisk via nettet prøver at narre kontokort-oplysninger, MitId og andre fortrolige og personlige oplysninger ud af folk.

Ofte er ofrene ældre mennesker, der måske ikke altid har den store erfaring med at begå sig digitalt og på nettet.

Derfor har Seniorrådet i Silkeborg Kommune sammen med politiet i Silkeborg og Midtjyllands Avis taget initiativ til et informationsmøde, hvor dagsordenen er klar: Sådan undgår du at blive fuppet af en it-svindler.

En af dem, der har et indgående kendskab til it-kriminalitet, er den lokale politiassistent Niels Gøttler, som dels vil tale om, hvordan man undgår at blive svindlet, dels forklare, hvad man så gør, hvis det alligevel skulle ske.

Mødet finder sted på Midtjyllands Avis’ redaktion torsdag den 8. juni mellem klokken 14 og 16, hvor Midtjyllands Avis er vært ved en kop kaffe og et stykke kage.

Der er maksimalt plads til 50 deltagere, så tilmelding efter først-til-mølle princippet til seniorrådet på mail: seniorraadet@silkeborg.dk er nødvendig.

Der bliver i øvrigt afholdt lignende møder med samme tema i september i AIKC i Ans og på Toftebjerg i Them.

Indlæser debat