Guidede gåture i den lokale by og natur

Maj byder på en række arrangementer

28. april 2021, 08.54

6. maj er der slotsvandring ved Ulstrup Slot. Foto: Jakob Stigsen Andersen

FAVRSKOV Favrskov Bibliotekerne inviterer på guidede forårsgåture med forskellige temaer fra klimatilpasning til kulturhistorie.

To slotsvandringer, en guidet tur i Kollerup Enge og en byvandring i Hinnerup er på programmet i løbet af maj.

Torsdag 6. maj er der kulturvandring ved Ulstrup Slot med Holger Preetzmann. På turen bliver der fortalt om slottets historie, om parkanlægget og om godsets øvrige jordbesiddelser. Det samme kan man se frem til at høre om på turen ved Frijsenborg Slot, som er 15. maj, hvor skytte Niels Christian Nielsen fortæller.

I mellemtiden kan man 11. maj gå tur i Kollerup Enge, hvor Klaus Overgaard Kristensen fra Favrskov Kommune gør deltagerne klogere på forskellige klimatilpasningsprojekter. Og 20. maj er der byvandring i Hinnerup, hvor Karl Aage Madsen guider. Han har boet i byen hele sit liv og var fra 1987 til 2004 medlem af byrådet for Socialdemokratiet.

Ideen bag de guidede ture er at kombinere gåturen med ny viden og inspiration, men i høj grad også at gøre det i godt selskab. Undervejs sørger bibliotekerne for, at der er forfriskninger.

Alle ture varer cirka to timer og bliver gennemført efter gældende coronaregler. Det er gratis at deltage, men man skal bestille billet på forhånd.

Indlæser debat...