Keld Bordinggaard får job hos SIF-rival

Den tidligere SIF-spiller og træner bliver Vejles svar på Michael Hansen

9. juli 2019, 12.15

Keld Bordinggaard fra SIF-tiden. Foto: Jens Anker Tvedebrink

FODBOLD Keld Bordinggaard havde stor succes i Silkeborg som spiller, men knapt så stor succes som træner.

Nu har den 56-årige Bordinggaard fået nyt job som head of coaching hos Vejle Boldklub.

Her skal han være chef for trænerene i ungdomsrækkerne - nøjagtig, som Michael Hansen skal være det i Silkeborg IF.

– Det er en ansættelse, som kan styrke og udvikle både spillere og trænere i Vejle Boldklubs ungdomsafdeling i den kommende tid. Keld Bordinggaard kommer til at arbejde med strukturen og strategien for, hvordan vi vil udvikle vores spillere i fremtiden. Keld bliver en central person i arbejdet med at uddanne fremtidens egenudviklede spillere i Vejle Boldklubs A-trup. I al beskedenhed, så ser vi det som et scoop med ansættelsen af Keld Bordinggaard i en central stilling i vores ungdomsafdeling, siger Steen Thychosen, talentchef i Vejle Boldklub.

Keld Bordinggaard starter formelt i sit nye job 1. august. Den tidligere førsteholdsspiller og cheftræner i Vejle Boldklub glæder sig til for tredje gang i karrieren at være en del af VB.

– Jeg er tiltrukket af Vejle Boldklubs projekt. Klubben vil fortsat talentudvikling, og VB’s identitet omkring divisionsholdet er blandt andet, at det er bygget op af de bedste af egenudviklede spillere. Rent arbejdsmæssigt, så ser jeg det som en udfordrende og spændende opgave, og jeg ser frem til at arbejde sammen med flere personer, jeg kender fra min seneste tid i VB i begyndelsen af dette årtusinde, siger Keld Bordinggaard.

– Jeg skal assistere U17-Ligatræneren, U19-Ligatræneren og transitionstræneren i deres daglige arbejde. Inspirere og udfordre dem og samtidig sørge for, at de er bedst muligt klædt på i forhold til at uddanne spillerne. Vi skal klargøre fremtidens egenudviklede spillere i A-truppen, og det er den del af den professionelle fodboldverden, som har tiltrukket mig mest, siden jeg stoppede som aktiv. Det er naivt at forestille sig internationale- og nationale topklubber, som på den ene eller anden måde ikke arbejder med egenudviklede spillere og talentudvikling i fremtiden. UEFA skærper i de her år kravene til klubberne, som kræver flere og flere egenudviklede spillere på højeste niveau. Jeg skal være med til at udvikle fremtidens førsteholdsspillere, men også inspirere trænerne, og jeg glæder mig meget til at tiltræde i Vejle Boldklub, siger Keld Bordinggaard.