Behov for tidlig pension i Midt- og Vestjylland

Udgivet:04. september 2021, 08.00

Læsetid:1 minut

Af Mogens Jensen Medlem af Folketinget og næstformand for Socialdemokratiet

ARNE-PENSION For en måneds tid siden blev det muligt for de første at søge om ret til tidlig pension, og det har rigtig mange allerede benyttet sig af, også her i Midt- og Vestjylland.

Det glæder mig, at mange, der er startet tidligt på arbejdsmarkedet ofte med hårdt fysisk arbejde, kan trække sig tilbage lidt tidligere, inden kroppen er helt nedslidt og siger stop.

Efterlønnen er blevet så forringet, at den reelt ikke er en mulighed, men mennesker er jo ikke holdt op med at blive nedslidt af hårdt arbejde
Mogens Jensen (S)

Siden 1. august, hvor de første kunne ansøge, har interessen været stor. I Struer har 91 ansøgt, i Skive 205 og i Viborg er tallet 257. I Silkeborg er der kommet 238 ansøgninger, i Ikast-Brande 148, i Herning 289, Holstebro 205 og i Ringkøbing-Skjern 138.

Det er dermed tydeligt, at der også i Midt- og Vestjylland er et stort behov for den løsning, som Socialdemokratiet allerede før folketingsvalget i 2019 foreslog. Sidste år faldt den politiske aftale på plads, og nu er der så åbnet for ansøgninger. Det er rigtig godt. Efterlønnen er blevet så forringet, at den reelt ikke er en mulighed, men mennesker er jo ikke holdt op med at blive nedslidt af hårdt arbejde. Og det er ganske enkelt uretfærdigt, at pensionsalderen er den samme, uanset hvornår man er kommet på arbejdsmarkedet. Derfor glæder det mig, at flere nu kan trække sig værdigt tilbage efter at have bidraget til samfundet i mange år.