En aften, hvor avisen og lokalrådene blev nære venner

Et varmt møde mellem kommunens lokalråd og avisen blev begyndelsen på en lovende affære

26. februar 2020, 10.30

De 35 repræsentanter fra Silkeborg Kommunes lokalråd fik blandt andet en rundvisning i mediehuset i forbindelse med tirsdagens informations- og debatmøde med Midtjyllands Avis. Foto Martin Ballund

SILKEBORG Da gæsterne skulle hjem, piskede regnen vanen tro ned; alligevel var der smil i øjnene på både værter og besøgende efter tirsdagens informations- og debatmøde, hvor Midtjyllands Avis havde sat repræsentanter for Silkeborg Kommunes lokalråd stævne på redaktionen på Papirfabrikken.

Dagsordenen for mødet var at styrke relationerne mellem de lokale ildsjæle med fingeren på pulsen og det lokale mediehus. Og ifølge redaktionschef Helmer N. Jakobsen lykkedes missionen.

- Først og fremmest var det dejligt at se så mange. Der var 35 mennesker fra 22 af 27 råd. Det er vi meget tilfredse med. For os vidner det om en oprigtig interesse i at spille tættere sammen med os som lokalt medie, konstaterede Helmer N. Jakobsen.

I orkanens øje

Før den stod på ideudvikling og debat fik deltagerne en introduktion til avisen. Digital redaktør Søren Nielsen forklarede, hvordan avisen arbejder med nyhederne under den aktuelle krise med vandet i Silkeborg.

Mens tilhørerne kiggede, kunne de på store skærme se, hvordan læserne skiftede mellem de aktuelle nyheder om situationen nær Viborgbroen og på ringvejen.

Nyhedsredaktør Brian Holst forklarede, hvordan avisen gerne vil spille en endnu mere aktiv rolle rundt om i lokalsamfundene.

- Vi vil gerne vide, når I har konkret nyt. Men vi hjælper også med at facilitere den lokale debat, ligesom vi gerne vil involveres, når I har arrangementer, hvor det giver mening, at vi er til stede, sagde Brian Holst.

Gode, konkrete ideer

Den efterfølgende debat var frugtbar, og der kom adskillige, konkrete ideer fra lokalrådsrepræsentanterne, som avisen nu vil arbejde videre med. Blandt andet vil lokalrådene gerne bruges som panel i forbindelse med lokale spørgsmål.

Chefredaktør Hans Krabbe stod for et oplæg om, hvordan Midtjyllands Avis ser sig selv og mulighederne i en medieverden i forandring.