Over 2300 tog på tur i jernalderen

Der er udbredt tilfredshed med den store kulturelle satsning »Spådommen om Høje Stene«

25. juni 2019, 14.38

Mere en 2300 sikrede sig billetter til »Spådommen om Høje Stene«. Foto: Jakob Stigsen Andersen.

FAVRSKOV 1145 nåede at sikre sig en billet til jernalderspillet »Spådommen om Høje Stene«, inden Favrskov Kommune i begyndelsen af juni meldte alt udsolgt.

Derudover deltog cirka 1200 elever i forestillinger og testforestillinger på skoledage, og dermed har mere end 2300 gæster sanset sig tilbage til jernalderens univers.

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget Steen Thomasen (S) er glad og stolt over den store opbakning til teaterforestillingen.

- Det er uden tvivl den største kulturelle oplevelse i Favrskov Kommunes historie målt på antal gæster, budget og på de mange positive tilbagemeldinger fra deltagerne. Teatret Wunderland leverede en forestilling af høj kvalitet, og det har vist sig, at det godt kan betale sig at sætte barren højt. Med forestillingen har vi vist, at vi sagtens kan byde på store kultur-events, selvom vi ikke har en stor og bærende kulturinstitution som et museum eller et teater.

- Vi brugte i stedet naturen og den unikke historie som udgangspunkt, og det gjorde oplevelsen til noget helt særligt, siger han.

Lokal opbakning

Budgettet var på 1,7 millioner kroner, men også de lokale stillede op med stor frivillig opbakning. Og forestillingen var ikke blevet den samme uden, mener Steen Thomasen.

- De har blandt andet bemandet kaffe- og garderobebod, sørget for picnickurve, lagt skov, maskiner og materialer til. Det frivillige element har skabt en helt særlig gæstfrihed i forbindelse med forestillingen, og den kan man ikke købe for penge, siger han.

»Spådommen om Høje Stene« tager udgangspunkt i fundet af en skibssætning, en gravplads fra jernalderen, der efter offergaverne at dømme kan være sidste hvilested for en af Jyllands første konger. Teaterforestillingen var én måde at formidle fundet på, men der kan være mere på vej i årene, der kommer.

- Vi har et stykke enestående historie i Favrskov, og der bliver arbejdet på mange niveauer for at finde ud af, hvordan den historie kan formidles fremover, siger Steen Thomasen.