Nu begynder jagten på Silkeborgs Bedste

35 butikker, restaurationer og ansatte fordelt på 7 kategorier kæmper om titlen som »Silkeborgs Bedste«

21. september 2021, 06.00

Det var livsstils- og brugskunstbutikken Ting og indehaver Morten og Helle Jakobsen, der ved seneste kåring løb med titlen »Silkeborgs bedste butik« og blev overrasket med levende musik og champagne. De øvrige vindere var Silkeborgs bedste shopping: (kvinder) Busted, Silkeborgs bedste shopping: (mænd), Texas Collective, Silkeborgs bedste ekspedient: Martin Kærgaard Petersen, Drewsens, Silkeborgs bedste velvære: Badeanstalten, Silkeborgs bedste spisested: Panorama Mad og Vin, Silkeborgs bedste kultur: Magistraten. Foto: Peter Bruvik-Hansen

SILKEBORG Efter et par succesfulde afprøvninger er konceptet for den lokale event Silkeborgs Bedste, ved at have fundet de rette ben at stå på, og nu giver Handel Silkeborg igen kunder og gæster mulighed for at være med i udvælgelsen af Silkeborg Bedste.

I syv kategorier, hver med fem nominerede, skal der vælges en vinder, der bliver offentliggjort ved en lokal event i eventen, fredag 5. november.

- Vi synes, det fungerede supergodt, da vi gik rundt og overraskede de enkelte vindere. Det gav noget anderledes liv i midtbyen og meget respons på de sociale medier, siger Pernille Perigaard, city manager i Handel Silkeborg, der står bag kåringen.

Her skal der findes en vinder i kategorierne »Bedste butik«, Bedste ekspedient«, Bedste shopping oplevelse for mænd«, Bedste shopping oplevelse for kvinder«, »Bedste velværeoplevelse«, »Bedste kulturoplevelse« samt »Bedste spisested«.

- Det er de samme syv kategorier som sidst, og vi synes, de meget godt rammer det brede udbud af muligheder, som handelsbyen Silkeborg byder på. Samtidig giver kategorierne mulighed for at understrege den mangfoldighed, der også kendetegner Silkeborg, siger Pernille Perigaard og bemærker, at byens detailhandel samt cafe- og restaurationsliv er inde i en positiv udvikling, er bygger videre på en sommer fuld af gode oplevelser.

Det er de oplevelser, der blandt andet skal overføres til Silkeborgs bedste og eventens syv kategorier. For det er netop de oplevelser som kunder og gæster har fået i Silkeborg, der nu skal overføres til den kommende event.

- Først og fremmest handler det om at nominere fysiske butikker, restaurationer og ansatte. Det kan ske online og via medlemsbutikkerne i Handel Silkeborg, siger Pernille Perigaard og understreger, at selv om det er den lokale handelsforening, der står bag eventen, så er den åben for alle.

- Man kan nominere, hvem det skal være, understreger Pernille Perigaard.

Nomineringen sker fra 22. september til 5. oktober, hvorefter en jury på baggrund af de indkommende nomineringer, vælger de i alt 35, der skal med i de 7 kategorier.

Herefter kommer den endelige afstemning til at foregå online, hvorefter en jury på baggrund af egne stemmer og de afgivne stemmer fra onlinebrugerne, kårer »Silkeborgs Bedste«.

Afstemningen foregår online på silkeborgsbedste.dk i perioden 20. oktober til 3. november. Onlinestemmerne bliver talt sammen og omsat til point.

Den nominerede med flest onlinestemmer får 5 point, næstflest 4 point og så fremdeles. De enkelte jurymedlemmer giver ligeledes de fem nominerede point fra 1 til 5.

Dette sker uden de øvrige jurymedlemmers kendskab og uden at være bekendt med onlinestemmernes fordeling. Point fra onlineafstemningen og juryen tælles sammen, og i tilfælde af pointlighed mellem to nominerede vægter point fra onlineafstemningen højst.

Sådan kåres vinderne
Juryen

Juryen bag »Silkeborgs Bedste«:

Pernille Perigaard, city manager, Handel Silkeborg

Frank Borch-Olsen, formand for Handel Silkeborg

Stinus Errboe, administrerende direktør, Mediehuset Midtjyllands Avis

Majbritt Mikkelsen, netværker, blogger, skribent, indehaver af Stol På Mennesker

Nikolaj Øris, håndboldspiller BSH

Hanne Bæk Olsen, tidligere borgmester, Silkeborg

Juryens medlemmer stemmer ud fra egne oplevelser og eventuelle faglige kompetencer, men ser også på, hvordan de nominerede eksempelvis, styrker Silkeborg som attraktiv handelsby.

Sådan findes nominerede:

Via afstemningssitet silkeborgsbedste.dk eller via en fysisk stemmeseddel i en af Handel Silkeborgs medlemsbutikker indstilles den eller de butikker, restauranter eller personer, man ønsker at nominere.

Det foregår i perioden fra 22. september til 5. oktober.

På baggrund af højeste antal nomineringer og juryens egen bedømmelse, vælges herefter fem nominerede i hver af de syv kategorier.

Indlæser debat...