Læger i opsigtsvækkende protest mod Fredberg-fyring: Spillede ikonisk videoscene for hospitalsdirektion

30. april 2020, 10.47

Ulrich Fredbergs fyring har vakt opsigt i store dele af hospitalssektoren. Han får opbakning fra sine tidligere lægekolleger og ansatte i Silkeborg. Foto: Jakob Stigsen Andersen

SILKEBORG Læge-kolleger på Regionshospitalet Silkeborg har med et videoklip demonstreret overfor hospitalsdirektionen, at de er stærkt utilfredse med fyringen af overlæge Ulrich Fredberg.

Onsdag morgen var det meningen, at direktionen i Viborg skulle mødes med de lokale læger i Silkeborg for mundtligt at svare på spørgsmål og derved uddybe Fredbergs fyring.

Men ifølge Viborg Stifts Folkeblad ønskede lægerne ikke at mødes, men i stedet viste lægerne i protest den ikoniske scene fra filmen »Døde poeters klub«, hvor eleverne tydeligt bakker op om deres netop fyrede lærer, som ledelsen sender udenfor døren.

Den fyrede lærer i filmen (Robin Williams) skal ses som Ulrich Fredberg, mens eleverne opfattes som de tilbageværende læger og andet personale.

I protest mod skolens ledelse vælger eleverne at vise deres utilfredshed ved at stille sig op på bordene.

Du kan se den ikoniske filmscene under artiklen - eller her.

Ifølge Viborg Stifts Folkeblad har lægerne tidligere skrevet til hospitalsledelsen:

»Hvis hospitalsledelsen overvejer ændringer i Diagnostisk Centers centerledelse, der involverer Ulrich, vil vi forvente, at der vil opstå meget betydelig uro i ikke kun gruppen af speciallæger, men også i andre personalegrupper.«

Var ikke klar

Ledelsen, der var kørt fra Viborg til Silkeborg, bestod af hospitalsdirektør Thomas Balle Kristensen, lægefaglig direktør Claus Brøckner Nielsen og sygeplejefaglig direktør Mette Fjord.

Til Midtjyllands Avis onsdag sagde leder af overlægegruppen Henning Glerup:

- Vi ville ikke lytte til deres forklaringer på, hvorfor de mente, de skulle afskedige Ulrich Fredberg. Det er vi slet ikke parate til. Og vi måtte henvise til, at vi alle har den største respekt for den leder, som vi nu ikke har mere, og at Ulrich Fredberg har været overmåde afholdt på hospitalet, sagde han.