Vores adfærd og prioriteter

Udgivet:20. maj 2022, 10.57

Læsetid:2 minutter

Af Luis da Silva Martins Byrådsmedlem i Silkeborg (R)

ADFÆRD Vi står overfor at skulle prioritere. Det er der som sådan ikke noget nyt i. Nogle gange er det bare lidt sværere end andre. Men vi kan ikke det hele på én gang, så der er masser af arbejde og opgaver forude. Min tanke og tro er, at hvis vi nu har både klimaet, naturen, kulturen (også den trafikale), erhvervslivet, måden og tempoet vi bygger på, de unge, de ældre, dem der har det lidt svært samt os selv og hinanden lidt i tankerne, så lander vi nok nogle løsninger.

Alt er vigtigt og alle er vigtige.

Der skal prioriteres, men det betyder ikke at 2. og 3. prioriteter skal skydes til hjørne. Det bliver bare næste halvleg.

Og tillykke til SIF, Silkeborg og os alle sammen i øvrigt! Bare apropos mit fodboldsprog.

I vores snak om især socialområdet, ældreområdet samt børn og unge, som jeg finder absolut vigtigst at prioritere, må vi bare ikke gå hen og glemme klimaet. Der skal også midler til.

Når vi så taler klima og CO2 reduktion, så er der selvsagt både store og små indsatser, der kan skrues og arbejdes på. Energien i alle grønne former - også øerne, transporten, madvaner, genbrug, affald, uddannelse, erhvervslivet, land- og skovbruget, effektiviteten osv. osv. Alt er vigtigt. Og noget skal der fart på.

Og så handler det om adfærdsændring. Hos os alle sammen. Altså at vi ændrer den måde vi både tænker og agerer på, når det kommer til både vaner og behov.

Indenfor stort set alle de områder og indsatser, vi skal skrue og arbejde på, skal vi ændre vores adfærd. Det kan være både svært, træls, lidt dyrt og nødvendigt.

Apropos nødvendighed; Vi må ikke glemme grøn infrastruktur. Det er vigtigt. Og det er mange ting, ja.

Bl.a. hverdagscyklisme. Arbejdet med cykelfremme bør være en fast integreret del af de børne-, klima-, sundheds- og by/land-politiske målsætninger. Så´ det sagt.

Det var en blandet landhandel. Men sådan er det at arbejde for en kommunes bedste. Fik jeg så det hele med? Det tror jeg ikke. Det får vi nok aldrig, men der blev da prikket hul.

Indlæser debat