Regningen efterlader vi ikke i børneværelset

10. september 2021, 12.02

BUDGET Stigende udgifter til sårbare børn og unge samt til handicap og psykiatri kombineret med udligningsreformen og stigende priser på byggematerialer har betydet, at dette års budgetforhandlinger har været en katastrofeopbremsning - hvor vi konservative har været optaget af at sikre, at det ikke også udviklede sig til et harmonikasammenstød.

Favrskov er heldigvis en kommune i vækst, men derfor rammer prisstigninger på byggematerialer også voldsomt hårdt. Projekter, som vi havde forventet skulle gennemføres de førstkommende år, er for nuværende blevet for dyre - men de er ikke opgivet. Konservative vil til næste budget sætte alle sejl for, at vi får fulgt disse gode projekter til døren.

Bl.a. er Sløjfen og Ungdomsklubben i Hadsten stadig en prioritet, selv hvis det først bliver i 2023 det kan realiseres. Der er stadig behov for investeringer i børnehaver og fritidsfaciliteter - og ikke mindst bygningsvedligehold og veje

De økonomiske rammer for budgettet har været en hård øvelse, men som ansvarligt parti gik K til forhandlingerne med ét afgørende mål: kommende besparelser måtte ikke ramme vores svageste. Det er vi lykkedes med at indfri.

Dertil havde vi en række konkrete ønsker, som vi i store træk har fået indfriet - med god hjælp og i godt samarbejde med de øvrige forligspartier.

Især glæder det os, at vores psykologrådgivning til unge mellem 15 og 25 år blev bevaret, og at der var politisk opbakning til at lave en tryghedspolitik for Favrskov, så vi kan få taget favntag med den utryghed og ballade, som desværre fylder meget i dele af kommunen. Musikskolen bliver også styrket, så der kan være flere samarbejdsaktiviteter hvilket er vigtigt, så der er noget på alle hylder til vores børn og unge - også dem, der måske ikke er til sport.

Centralt for at være konservativ er, at man ikke parkerer regningen i børneværelset. Blandt andet prioriteres store beløb til gældsafdrag, herunder en afvikling af de 75 mio. kr. som kommunen skylder for feriepengene, og yderligere nettoafdrag på over 90 mio. kr. på vores øvrige lån. Det betyder, at vi sparer store renteudgifter, og får bedre råd til service for os alle i fremtiden.

Vi betaler regningen i dag, og vi skubber ikke en kæmpe regning foran os.

Indlæser debat...