Ny trend hos børnefamilier: Samler skrald på gåturen

Hollie og Charley fyldte hver en pose med skrald på en tur i Hammel med deres onkel

23. marts 2020, 11.10

Hollie og Charley Møller Jensen står med dagens »fangst« efter en affaldstur rundt i Hammel og skoven. Privatfoto

HAMMEL Coronakrisen er børnepasningens tid. En tur ud i det gode vejr frister de hjemmegående familier, og mange er begyndt at gøre noget nyttigt undervejs: At samle skrald op.

Rasmus Møller Jensen i Hammel er onkel til Hollie og Charley på fire og to år, og han tog niece og nevø med på affaldstur gennem byens gader og stræder.

Fyldte to poser

Der viste sig at være en del at fylde poserne med. Hollie og Charley fik hver fyldt en 10-liters pose på den én times lange gåtur.

- Dagen før var vi på legepladsen, og så tænkte jeg, vi skulle prøve noget nyt. Jeg ved ikke hvorfra, men pludselig fik jeg en idé om at samle skrald. Nu kan vi lige så godt bruge tiden fornuftigt. De var straks med på idéen, siger Rasmus Møller Jensen.

- Charley er to år og forstod nok ikke så meget, men han fulgte sin storesøster Hollie på fire år, som lærte en masse om affald i dag, siger han.

Hammels nye skraldehold dækkede ikke kun gader, de var også en tur i skoven.

- Uanset situationen elsker jeg at bruge tid med de her guldklumper. I disse tider er jeg kun derhjemme og bevæger mig ud, når jeg skal på indkøb, Jeg tænkte, at jeg lige så godt kunne hjælpe til hos min bror og hans kone. Det aktiverer mine dage, så de går meget hurtigere, siger Rasmus Møller Jensen.

Han er sendt hjem fra sit arbejde som klubtræner i Ikast Svømmeklub.

Hjælp meget værdsat

- Onkel er altid et stort hit. De to små synes det er hyggeligt hver gang. Han har passet dem flere gange, mens vi var på arbejde, siger moren Jannie Møller Jensen.

Hun har sammen med sin mand Jonas Møller Jensen deltes om pasning af børn. Det er blevet til mange feriefridage fra arbejdet som kok, mens manden Jonas Møller Jensen også har holdt fri fra tagdækningsfirmaet i Hammel.

- Det kan være presset, så det er skønt med assistance fra Rasmus, siger Jannie Møller Jensen.

Hollie går normalt i Børnehaven Skovvangen i Hammel og Charley er i dagpleje.

Hollie Møller Jensen har fundet skrald ved vejsiden. Intet slipper forbi Hammels unge affaldssorterer. Privatfoto.