Tid til at lade batterierne op

Udgivet:16. juni 2021, 11.58

Læsetid:2 minutter

Af Tina Buch Olsson HR udviklingschef i Dansk Erhverv

FERIE Så er sommerferien lige om hjørnet for mange danskere. Sidste sommer var på bagkant af en coronabølge, og der var fortsat ret så meget uvished om, hvad fremtiden ville bringe. At holde ferie i udlandet var i bedste fald besværligt, i værste fald umuligt. Og for at toppe det så fik vi en rent ud sagt træls sommer. Som DMI lakonisk formulerer det: »Juli 2020 Kold, våd og solfattig. Mange nedbørsdøgn men få skybrud. Knapt nok sommerdøgn, ingen tropedøgn eller varme-/hedebølger«.

Sommeren 2021 tegner på mange måder til at blive langt bedre end 2020. Vaccinerne er i fuld sving med at blive udrullet, restriktionerne er blevet færre og mon ikke også vejret bliver bedre end sidste år. Sikkert er det også, at langt flere danskere stikker snuden sydpå, end det var tilfældet i fjor. Coronaen fylder stadig, og mon ikke også mange har lidt mental bagage med på ferie efter et travlt, uforudsigeligt og hektisk arbejdsår? Det tror jeg.

På den anden side af ferien er der nok også mange af os, der skal tilbage til en anderledes hverdag. Eller i hvert fald en hverdag, der i mindre grad handler helt så meget om corona. Det kan også sagtens være, at det er tid til forandringer i kølvandet på corona. Vi ved, at der ligger mange nye udfordringer på den anden side af ferien. Svære udfordringer. Spændende udfordringer. Tidligere stier, vi skal finde tilbage til og nye veje, vi skal betræde. Vi skal drage nytte af de erfaringer fra corona-krisen, vi har i rygsækken, og vi skal evne at se nye muligheder - for vores virksomheder og for os selv. Men nu skal der holdes ferie. Alle har vi fortjent den. Mere end nogensinde er det vigtigt, at vi bruger ferien på at få ladet op og få en tankemæssig pause fra de arbejdsmæssige bekymringer og problemstillinger, vi har været fyldt op af i månedsvis.

Men uanset hvor du holder ferie i Danmark eller i udlandet, eller om den står på aktiv ferie eller ren afslapning, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Tid til at lade batterierne op. Forbered dit fravær, så du ikke går på ferie med løse ender og skriv alt det ned, du skal huske efter ferien, så du ikke går på ferie med en masse tanker, der rumsterer. Begræns din tilgængelighed på en måde der passer til dig og på en måde, hvor du kan holde fri for tanker om arbejde, problemstillinger og bekymringer. Hold din ferie, som var det en ferie. Og hav nu en rigtig god én af slagsen!