Lokal ligaklub får forstærkning: Henter topscorer hos konkurrent

Silkeborg-Voel har hentet forstærkning til bagkæden hos Horsens Håndbold Elite

Udgivet:25. februar 2023, 07.30

Læsetid:3 minutter

Maria Krogh Holm har længe været en yderst talentfuld spiller, og nu vil hun tage næste skridt. Foto: Inhouse Studio Horsens

Peter A. Sørensen
Sportsredaktør | pas@midtjyllandavis.dk

HÅNDBOLD Silkeborg-Voel har fundet afløseren for Helene Kindberg. Den nye højreback er 21-årige Maria Krogh Holm, der er topscorer i Horsens Håndbold Elite med 75 mål i denne sæson.

Hun har fra næste sæson indgået en toårig kontrakt med klubben.

Cheftræner og direktør i Silkeborg-Voel Jakob Andreasen glæder sig over, at det er lykkedes at få Maria Krogh Holm til klubben.

- Maria Holm er et stort talent, der har potentiale til at fylde de store håndboldsko ud, der er blevet trådt på højre back hos os. Der har været spillere som Anne Cecilie la Cour, Stine Skogrand og Helene Kindberg, der alle har udviklet sig i Silkeborg-Voel, siger Jakob Andreasen og slår fast om højre back-pladsen:

- Man skal huske, at vi afgiver Kindberg på toppen, men hun har udviklet sig meget hos os. Sådan håber vi også, at det bliver med Maria. Hun skal udvikle sig i takt med, at hun tager næste skridt. Det tror vi på, at hun kan, siger Jakob Andreasen.

Læs også
<span>Silkeborg-Voel vil overhale rival:</span> Lokalopgør midt i en krisetid <span>Silkeborg-Voel vil overhale rival:</span> Lokalopgør midt i en krisetid
Læs også:
Silkeborg-Voel vil overhale rival: Lokalopgør midt i en krisetid

Han beskriver den nye bagspiller, som en gennembrudsspiller, men ikke kun det.

- Hun er en lille hurtig spiller som Kindberg. Hun kører mod kassen og skyder også, så hun har helt klart også noget at skyde med fra distancen, siger Jakob Andreasen.

Silkeborg-Voel er tæt på at have næste sæsons trup på plads, men mange navne er endnu ikke offentliggjort.

- Vi begynder nu at offentliggøre spillere til næste sæsons trup, men vi synes, at det var vigtigt, at vi startede fra toppen. Først gjaldt det om at redde klubben, og nu kan vi så offentliggøre, at vi henter en profil i Horsens. Det er et vigtigt signal at sende, at vi mister gode spillere, men der kommer også gode spillere til.

- Næste skridt bliver forlængelser i vores egen trup, ligesom der også er andre nye spillere, siger Jakob Andreasen, der oplyser, at man siger farvel til Filippa Idéhn og Helene Kindberg, ligesom Sofie Bæk ikke ser ud til at fortsætte.

Det tyder til gengæld på, at flere lokale talenter som Natasja Andreasen og Maja Laursen fortsætter. I forvejen er blandt andre Eira Aune, Mathilda Lundstrøm, og Andrea Bendtsen på kontrakt.

Bagspiller greb chancen

Maria Krogh Holm glæder sig til klubskiftet. Hun var andetvalg på pladsen i Horsens, men da førstevalget Nina Dano blev skadet, greb hun chancen.

- Jeg har valgt Silkeborg-Voel, fordi den måde holdet spiller på altid har tiltalt mig, og mit indtryk af klubben er rigtig godt.

- Klubben har også vist, at den kan udvikle spillere. Jeg ved godt, at jeg er udset til pladsen som Helene Kindbergs afløser, men jeg glæder mig til at udvikle mig og få ansvar. Da jeg fik tilbuddet fra Silkeborg-Voel, var det bare fedt, og jeg var ikke i tvivl om, at det ville være det rigtige for mig, siger Maria Krogh Holm.

Den nuværende Horsens-spiller kommer fra en ægte håndboldfamilie. Hendes far har altid haft en rolle som frivillig i Horsens Håndboldklub.

- Alle i familien på min fars side har spillet eller spiller håndbold, og min mor har også spillet. Jeg startede selv som syvårig i Horsens, og jeg har en storesøster, der har spillet elite som ungdomsspiller. Jeg har yderligere tre mindre søskende, der alle spiller håndbold, og jeg er træner for en af dem på et U13-hold, siger Maria Krogh Holm.

Indlæser debat