Dansk skuespillerinde: Jeg er min egen værste kritiker

Det er vigtigere, hvad skuespillerinden Johanne Louise Schmidt selv synes om sine præstationer på biograflærredet og skærmen end publikum og anmeldernes dom.

Udgivet:07. februar 2023, 08.00

Læsetid:1 minut

Johanne Louise Schmidt danner par med kollegaen Thomas Hwan. Sammen har parret datteren Allie på seks år. (Arkivfoto).

/ Ritzau /

1 måned siden

KØBENHAVN Det er ikke anmelderne, seerne eller biografgængernes bedømmelse, som fylder mest for skuespillerinden Johanne Louise Schmidt.

Det er hendes egen dom.

- Jeg er min egen værste kritiker. Er man ikke altid det?, siger Johanne Louise Schmidt på den røde løber til uddelingen af Robert Prisen i Tivoli Hotel & Congress Center i København

- Det er vigtigt for mig, at jeg selv kan stå inde for det. Mere vigtigt end at det bliver godt modtaget. Som skuespiller arbejder man med alt i forhold til selvbillede og selvtillid. Det er svært at gøre noget ved det, erkender hun.

I øjeblikket kan Johanne Louise Schmidt ses i anden sæson af TV 2's krimiserie "DNA" og på biograflærredet i storfilmen om "Bamse".

Sidste år spillede hun statsminister i den fjerde sæson af DR-dramaet "Borgen", der med undertitlen "Riget, magten og æren" havde premiere på Netflix sidste år.

Selv om hun er sin egen værste kritiker, er hun taknemlig for modtagelserne.

- Jeg har virkelig oplevet meget positivt og føler mig privilegeret, at jeg kan få lov at prøve så forskellige roller og komme ud til et så bredt publikum, siger Johanne Louise Schmidt og tilføjer:

- Jeg er overrasket over, at så mange har set det, og at så mange følger med i, hvad jeg laver, lyder det fra den 39-årige skuespillerinde.

/ritzau/

Pressemøde på den nye sæson af TV 2s serie DNA Johanne Louise Schmidt er taknemlig over, at så mange ser, hvad hun har lavet de forgangne år: "Borgen - riget, magten og æren", "Bamse" og "DNA". (Arkivfoto). Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Indlæser debat