Klima på hjernen - plastikkrus i skraldespanden

I år vælger flere festivaler at bruge genanvendelige ølkrus. Ikke Hede Rytmer, men festivalchef Oliver Zähringer vil måske hoppe med på vognen

Udgivet:03. juni 2019, 08.11

Læsetid:3 minutter

SILKEBORG Man kan ikke sætte lighedstegn mellem Hede Rytmer og kolde fadøl, men det er tæt på.

Glade festivalgæster slukker hvert år tørsten med utallige liter fadøl, og dette års Hede Rytmer var ingen undtagelse. Men engangs-plastikkrus, der ender i skraldespanden, rimer ikke på nutidens klimaudfordringer.

Derfor vælger flere festivaler landet over i år at afskaffe de sædvanlige plastikkrus og i stedet bruge genanvendelige ølkrus, som skal vaskes i en 13,4 meter lang opvaskemaskine. Den kan vaske over 9000 genbrugsplastglas i timen.

Under Hede Rytmer er det ikke tilfældet, men barchef i en af festivalens ølboder, Betinna Friis, er meget positiv over tiltaget fra de andre festivaler.

- Selve konceptet er fantastisk. Vi bruger jo enormt meget plastik, og der er meget, der flyder rundt omkring, siger Betinna Friis, der forventer, at det kan blive virkelighed på Hede Rytmer også.

- Det vil kræve tilvænning og en anden arbejdsrytme for os bag baren, men det kommer i høj grad an på kunderne, om det kan lykkes. Men det tror jeg, det kan. Netop fordi der er så meget fokus på klima og plastik, siger hun.

I Tivoli kravler de efter pant...

Få fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk

Første måned 1 kr.

Herefter 89 kr./md.

FÅ ADGANG NU
MobilePay
Betalingskort

Allerede abonnent? Log ind

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter efter introduktionsperioden til normalpris på 89 kr. pr. måned. Opsig når du vil til udgangen af en betalingsperiode. Mindsteprisen er 1 kr.
Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Du kan også købe adgang i 24 TIMER

Interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Så kan du se priser her

Mere fra temaet

Se flere

Mest læste

Kultur

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Af samme forfatter

Se flere

Af samme forfatter

Se flere