SIF slog Vejle efter medrivende chanceorgie

Silkeborg IF kravler op på femtepladsen i Superligaen efter underholdende målfest i Nørreskoven

26. september 2021, 21.54

Fire gange fandt SIFerne vej til netmaskerne i Vejle. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

FODBOLD 3356 tilskuere fik underholdning for alle pengene søndag aften, da Silkeborg IF avancerede til femtepladsen i Superligaen efter en sand målfest i Vejle. 2-4 sluttede opgøret i Nørreskoven, og gæsterne fra Søhøjlandet fik dermed rejst sig efter nederlaget mod AGF og det skuffende pokalexit i Horsens tidligere på ugen.

Der var fart over feltet fra første fløjt, og værterne åbnede opgøret med en dobbeltchance ved et hjørnespark, som dog ikke førte yderligere med sig.

Efterfølgende satte SIF sig tungt på spillet, og gæsterne fik også bragt sig i nogle lovende situationer. Manglende præcision og kvalitet ved Vejle-feltet forhindrede dog et tidligt føringsmål.

I stedet udnyttede Vejle en gave i det 14. minut, hvor André Calisir dummede sig i defensiven. SIF-stopperen forsøgte at dække bolden af ind mod Nicolai Larsen, men tabte duellen med Dimitrios Emmanouilidis, som i stedet kunne erobre bolden og sparke den fladt i nettet. Efter et alt for langt VAR-tjek, der varede flere minutter, stod det klart, at Vejle-spilleren ikke var offside i situationen, og målet fik lov at tælle.

SIF var dog stadig toneangivende, og i det 23. minut sparkede Stefán Teitur Thórdarson forbi bolden i en helt fri position i Vejle-feltet efter flot forarbejde af Sebastian Jørgensen.

Sidstnævnte vendte efterfølgende kampen på hovedet for gæsterne. Udligningen til 1-1 faldt i det 26. minut, hvor nyerhvervede Robert Gojani, der havde afløst en skadet Andreas Oggesen i startopstillingen, sendte en høj bold frem mod Sebastian Jørgensen.

Vejle-stopperen Jerome Opoku fejlede i hovedspillet og headede bolden ned foran SIF-talentet, der løftede bolden over fremadstormende Sten Grytebust i hjemmeholdets mål. Kuglen ramte overliggeren og snød Manjrekar James, der forsøgte at heade væk på stregen, og i stedet kunne Sebastian Jørgensen prikke bolden i nettet.

Efter en halv time blev det 1-2, da Rasmus Carstensen spillede bande med Nicklas Helenius og fandt Sebastian Jørgensen i feltet med en præcisi aflevering, som offensivspilleren resolut dirigerede ind.

Tre minutter senere måtte André Calisir trække sig, fordi han var utilpas. Han blev afløst af Joel Felix, og på det efterfølgende hjørnespark blev det 2-2. Bolden blev forlænget til bagstolpen, hvor Lukas Engel scorede via overliggeren. Efter endnu et VAR-tjek, hvor tålmodigheden atter blev testet, var udligningen en realitet.

SIF svarede dog igen i det 37. minut, hvor velspillende Mark Brink fandt Rasmus Carstensen, der spillede på tværs til Nicklas Helenius. I feltet blev SIF-angriberens træk lidt for langt, men det var held i uheld, for han blev nedlagt af Sten Grytebust, og Mikkel Redder pegede straks på pletten. Fra 11 meter scorede Nicklas Helenius til 2-3 med en hård og flad afslutning mod sin egen venstreside.

Den medrivende førte halvleg fik fem tillægsminutter, og midtvejs fik SIF en friløber, da Mark Brink spillede Sebastian Jørgensen helt blank. Alene med Vejle-keeperen blev den store mulighed dog misbrugt.

Anden halvleg var få minutter gammel, da Manjrekar James truede SIF-målet ved et hjørnespark. Gæsterne kom dog til en endnu større mulighed få øjeblikke senere, da Sebastian Jørgensen serverede bolden på et sølvfad for Nicolai Vallys, der måtte se Sten Grytebust afværge med en flot fodparade.

I den efterfølgende periode faldt tempoet en smule, og der blev længere mellem chancerne. Værterne markerede sig primært på standardsituationer, mens SIF lurede på den omstilling, der kunne lukke kampen.

Et kvarter før tid var Vejle ekstremt tæt på at bringe balance i regnskabet, da Saeid Ezatolahi fik en fri hovedstødsmulighed ved det lille felt, men indskifteren headede lige forbi SIF-målet.

I stedet faldt afgørelsen i det 78. minut. Indskiftede Anders Klynge, der havde afløst Sebastian Jørgensen, solgte sig selv dyrt og prikkede bolden videre ved Vejle-feltet, inden han blev nedlagt. Kampens dommer, Mikkel Redder, lod korrekt spillet fortsætte, og Nicolai Vallys kom derfor til en fri mulighed, hvor han udplacerede Sten Grytebust og scorede til 2-4.

I slutfasen blev Pelle Mattsson sendt på banen i stedet for Robert Gojani. Samtidig fik Søren Tengstedt en håndfuld minutter på toppen, mens Nicklas Helenius tog plads på bænken. Efter tre minutters tillægstid lød slutfløjtet, og SIF-spillerne kunne fejre sejren sammen med de medrejsende fans i udebaneafsnittet.

Indlæser debat...