Samtalen som redskab til en bedre kommune

Udgivet:I går klokken 08.00

Læsetid:1 minut

Af Andreas Tang-Brock Byrådsmedlem i Skanderborg (S)

SAMTALER Hej, jeg er borger, lige som dig. Til kommunalvalget sidste efterår fik jeg mandat til at forhandle mange af de større rammer for dig og mig. Det mandat er jeg virkelig glad for, og jeg forsøger hver eneste dag at blive klogere, så jeg kan gøre en reel forskel. En af de metoder jeg bruger, er samtalen.

Dialogen og samtalen er hjørnestenen i vores demokrati. Vi skal huske at værne om dialogen og kultivere den borgernære samtale. Derfor har jeg arrangeret en række små samtaler om politiske emner. Vi har snakket om solceller, feriepark, byudvikling, støj og senest om den forestående budgetforhandling. Det har været dejligt for mig at møde mange nye mennesker - også efter valgkampen.

Lad os sammen værne om demokratiet og hjælpe hinanden til, at flest mulige perspektiver kommer med i de mange beslutninger vi tager som byråd.

Jeg har mange gode samtaler med mine partikolleger og mine kolleger i byrådet. Men for mig er det ikke nok. Jeg har også brug for at orientere mig mod mine medborgere i kommunen.

Jeg har brug for at vide, hvad der rører sig og blive fyldt på med perspektiver og holdninger. I sidste ende skal jeg gøre min egen holdning, men jeg tror, at jeg forvalter mit mandat i byrådet bedst ved at lytte og indgå i nærværende samtaler med den enkelte borger.

Jeg tror, at de som har deltaget i de første snakke, vil give mig ret i, at vi har haft nogle gode, reflekterende samtaler i en ordentlig og konstruktiv tone. Men der er plads til flere. Derfor håber jeg at se endnu flere og nye ansigter til de kommende snakke.

Jeg lægger løbende nye invitationer ud på min politikerprofil på Facebook. Jeg vil desuden også forsøge at gøre opmærksom på samtalerne gennem de lokale ugeblade.

Indlæser debat