Riverboat aflyser og går i tænkeboks

- Restriktionerne er strammere i år end sidste år, hvor det trods alt lykkedes at lave en minifestival i Museumshaven, siger festivalformand Johanne Errboe

4. maj 2021, 14.41

Der bliver alligevel ingen stor jazzfest i Silkeborg i 2021.

Det oplyser jazzforeningen Riverboat efter de seneste corona-retningslinjer fra myndigheder og politikere. Riverboat-folkene havde ellers til det sidste håbet på, at festivalen kunne afvikles i en eller anden form. Men efter de seneste corona-udmeldinger for sommerens festivaler, så giver det ikke meget mening. Slet ikke, når der maksimalt må være 2000 deltagere til festivalen, og at publikum skal være delt op i sektioner på op til 200 mennesker.

Det fortæller formand for Riverboat, Johannes Errboe.

Mange scenarier

- Vi har i de seneste måneder arbejdet med mange forskellige scenarier for afvikling, og på baggrund af ekspertgruppens anbefalinger så vi nogle rigtigt gode og forsvarlige muligheder for at skabe en festival, som kunne ligne noget, vi kender. Men efter beslutningen om, at der skal indføres sektioner med højest 200 mennesker, så kan vi ikke være med. Det ligner et politisk signal om, at man ikke vil have festivaler i Danmark til sommer, siger hun.

Det ligner et politisk signal om, at man ikke vil have festivaler i Danmark til sommer

Johanne Errboe, formand for Riverboat

Det er andet år i træk, at den store jazzfest bliver aflyst i Silkeborg, men sidste år lykkedes det dog at arrangere en mini jazzfestival i Museumshaven, da forsamlingsloftet på det tidspunkt var på 500.

- For Riverboat er restriktionerne strammere i år, end de var sidste år, når vi skal være helt ned til 200 i hver sektion. Så vi kan ikke engang arbejde med planer om en mini festival som sidste år. Med sektioner på kun 200 med egne barer, egne toiletter og egen indgang kan vi ikke skabe en festival, som på nogen måde ligner det, vi kender. Der vil ikke være noget flow af publikum i byen, siger hun.

Dog arbejdes på at skabe lidt larm i gaden i den weekend, hvor Riverboat-festivalen skulle have fundet sted.

Men det er ifølge Johanne Errboe for tidligt at fortælle nærmere om planerne.

Det er også for tidligt at sige noget om, hvordan festivalen økonomisk bliver ramt af aflysningen.

- Vi håber og tror på, at vi kommer igennem uden noget større tab, men det afhænger af, hvilke hjælpepakker der kommer,og af aftalerne med vores sponsorer. De har været søde til at bakke op, selv om der ikke var en festival sidste år, men nu står vi i den situation, at vi for andet år i træk ikke kan levere varen, siger Riverboat-formanden, som ærgrer sig meget over aflysningen.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at vi havde glædet os rigtigt meget til at lave en festival i år, så vi er kede af det. Også på musikernes og gæsterne vegne, men også for vores mange frivillige og samarbejdspartnere og i det hele taget alle, der støtter op om Riverboat, siger hun.

Indlæser debat...