Kajakklub får belgisk træner

32-årige Jonas Saelens tiltræder ved årsskiftet i Silkeborg Kajakklub. Han har senest arbejdet med talentudvikling i Finland

25. november 2021, 09.18

Jonas Saelens er selv tidligere kajakroer på højt plan. Foto: Silkeborg Kajakklub

KAJAK Silkeborg Kajakklub har de seneste par måneder været på jagt efter en ny cheftræner, og han er fundet.

Klubben meddeler, at den pr. 1. januar har ansat den 32-årige belgier Jonas Saelens som afløser for David Rytter Larsen, der trods stor succes ønskede at fratræde sin stilling, da han følte, at præmisserne for hans ansættelse havde ændret sig.

David Rytter Larsen er efterfølgende blevet udnævnt til svensk landstræner, og i Silkeborg Kajakklub er man meget tilfreds med hans erstatning.

Læs også
Kajaktræner fra Silkeborg scorer svensk topjob
Abonnement

- Jonas kommer fra Belgien, men har de seneste syv år været ansat i det finske kajakforbund, hvor han har været ansat som U18/U23 national team coach og stået for talentudviklingen i Finland.

- Desuden har han selv roet kajak på eliteplan og deltaget ved flere mesterskaber på både sprint og maraton. Jonas har derfor de allerbedste forudsætninger for at blive vores næste gode cheftræner, lyder det i en meddelelse fra Silkeborg Kajaklub.

Jonas Saelens bliver ansat i en fuldtidsstilling i Silkeborg Kajakklub, der i flere år har været storleverandør til de danske landshold. Han vil bruge størstedelen af sin tid som cheftræner og skal desuden sørge for tilsyn og organisering af vedligeholdelse af klubhuset.

Han flytter til Silkeborg med sin kone, men det ligger endnu ikke helt fast, hvornår han kommer til byen.

Læs også
Ekstræner glad for roser - hjælper roere frivilligt
Abonnement

Indlæser debat