Hjælp danske virksomheder - køb dansk

20. februar 2021, 08.00

KONKURS Lidt refleksioner på avisens artikel om lokalt gartneris konkurs.

Jeg skal ikke gøre mig til dommer over, hvorfor noget sådan sker. Men da vi alle bør vise samfundssind og medvirke til, at danske virksomheder kommer godt igennem den situation, vort land er og har været ramt af i snart et år, vil jeg fare i blækhuset og opfordre til, at vi ALLE gør det ypperste for at få dette til at ske på bedste måde!

Så parolen er: Køb danske varer i det omfang, det er muligt, - også selvom at visse ting er dyrere end det, som er produceret i udlandet.

Ud over at medvirke til en bedre samfundsøkonomi, kan det også bidrage til opnåelse af miljømålene, både her og på verdensplan.

Tænk på at mange af de grøntsager, vi spiser i Danmark, er produceret i eksempelvis Spanien af illegale indvandrere, som lever under ekstremt kummerlige forhold. Det er kun ejerne af virksomhederne, der skummer fløden. Og når man taler om bæredygtighed, er det også disse producenter, som medvirker til den helt abnormt stigende forurening af naturen.

Dette forstår jeg slet ikke, at der ikke er nogen ansvarlige politikere, der har grebet ind overfor - forlængst!!

Langt de fleste af os har råd til at betale et par kroner mere for en grøn peber eller agurk, så det er bare med at komme i gang.

Et andet tiltag, der kunne være befordrende for ovenstående, kunne være at vi sænkede momsen på fødevarer, som man gør i flere EU-lande.