Nattevagten får en efterfølger med Ulf Pilgaard og Coster-Waldau

28 år efter "Nattevagten" havde premiere, får fortællingen om den nekrofile politimand og massemorder Wörmer en blodig fortsættelse med hævn og arv som motor.

Udgivet:28. september 2022, 14.00

Læsetid:2 minutter

Nick Nolte overtog Ulf Pilgaards rolle i den amerikanske udgave af "Nattevagten". (Arkivfoto).

/ Ritzau /

KØBENHAVN Den nekrofile politibetjent og massemorder Wörmer rører på sig igen.

Havde man troet, at han blev dræbt, da han blev skudt i slutningen af kultklassikeren "Nattevagten" fra 1994, kan man godt tro om igen.

Kultklassikeren "Nattevagten" får en efterfølger, som med undertitlen "Dæmoner går i arv" får biografpremiere 1. juledag 2023.

Det annoncerer Nordisk Film Production i en pressemeddelelse.

- "Nattevagten - dæmoner går i arv" handler om arv. Om tavsheden i familier. Om de traumer, skår og sår, som får lov til at leve gennem generationer.

- Derudover er det spændende at vende tilbage til den fortættede genre som gyseren er. Kysse dæmonerne og hive dem frem i lyset et lille øjeblik. Se dem i øjnene og tænke: "Godt det kun er på film", lyder det fra filmens instruktør, Ole Bornedal.

81-årige Ulf Pilgaard vender tilbage som Wörmer.

Der er også gensyn med den danske verdensstjerne Nikolaj Coster-Waldau, som vender tilbage i sin store gennembrudsrolle herhjemme.

I den første film fra 1994 spillede Nikolaj Coster-Waldau den jurastuderende Martin, der tog et studiejob som nattevagt på Retsmedicinsk Institut.

Her var han løbende i kontakt med Wörmer, der efterforskede en række mord, som Martin pludselig blev hvirvlet ind i.

I den kommende film er Martin blevet en skygge af sig selv efter hændelserne i den første film.

Her var han nær blevet myrdet af Wörmer, men blev i sidste øjeblik reddet af sin ven, Jens, spillet af Kim Bodnia, der også genoptager sin glansrolle fra 1994.

Den nye film centrerer sig om Martins datter, Emma, spillet af Fanny Bornedal, der, som navnet antyder, er datter af Ole Bornedal i virkelighedens verden.

Emma er vokset op med fortielsen om, hvad der skete dengang og vælger at opsøge Wörmer i hans isolationscelle.

Men oplevelsen trækker den dømte kommissær ud af sin koma og sætter en kæde af skæbnesvangre begivenheder i gang, som eskalerer i et blodigt hævntogt mod alle dem, som i sin tid beseglede hans skæbne, lyder det om handlingen.

Mens Ulf Pilgaard, Nikolaj Coster-Waldau og Kim Bodnia alle genoptager deres glansroller, er der også en række nye navne på plakaten i "Nattevagten - dæmoner går i arv".

Foruden Fanny Bornedal medvirker også Paprika Steen, Sonja Richter og Alex Høgh Andersen.

Filmen blev uhyre populær i Danmark, og det fik Hollywood til at hive fat i den Ole Bornedal, der også stod i spidsen for den amerikanske udgave med Nick Nolte, Patricia Arquette og Ewan McGregor i de bærende roller.

"Nattevagten - dæmoner går i arv" får biografpremiere 25. december 2023.

/ritzau/

Ritzau interview med Nikolaj Coster-Waldau Den danske verdensstjerne Nikolaj Coster-Waldau vender hjem til dansk film og genoptager sin gennembrudsrolle fra 1994 i "Nattevagten". (Arkivfoto). Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Indlæser debat