Vaccinationer: Silkeborg når magisk grænse

Der er nu over 90 procent af borgerne over 12 år, der har påbegyndt en vaccine mod corona

22. november 2021, 14.30

Vaccinationstilslutningen i Silkeborg er nu på over 90 procent.

SILKEBORG Det har været målet at nå en vaccinationstilslutning på over 90 procent, hvilket ifølge Sundhedsministeriet er en forudsætningen for at holde samfundet åbent.

Og nu har Silkeborg Kommune nået målet. I hvert fald har 90,2 procent af borgerne i kommunen fra 12 år og op fået første stik.

- Det er jo fantastisk. Det har været svært at nå i mål med de sidste procent, men den seneste tid fokus på corona-situationen og stigning i antallet af coronatilfælde har betydet, at vi har fået flere med, konstaterer kommunikationschefen i Silkeborg Kommune, Hans Mogensen.

Faktisk har alle kommuner i Region Midtjylland nu nået målet.

- Tusind tak for opbakningen til de mange borgere, der er vaccineret. I hjælper os med at holde smitten nede og sikre, at hospitalerne har kapacitet til at behandle de borgere, der har behov for behandling, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Der har særligt været fokus på at få de helt unge med på vaccinations-vognen, og det er særligt den gruppe, der har taget et ryk på det seneste.

Målet om at nå en vaccinationstilslutning på over 90 procent bliver i morgen, tirsdag, fejret på regionens vaccinationscentre med kaffe og kage til de ansatte.

Indlæser debat