På vej mod den næste Regatta

Udgivet:11. maj 2023, 11.42

Læsetid:2 minutter

»Under festivaler som Regattaen - og måske også Riverboat - bør Silkeborg indføre zoner, hvor medbragte drikkevarer ikke må nydes/drikkes,« skriver Tom Ebbe Jakobsen. Foto: Martin Ballund

Af Tom Ebbe Jakobsen. Økonomiansvarlig Højervej 7, Silkeborg

5 måneder siden

FINANSIERING Regatta 2022 var en økonomisk katastrofe. Det var det for byen og kommunen. Det var det for foreningen der stod bag Regattaen og ikke mindst for de ildsjæle der havde sæde i bestyrelsen og knoklede dag og nat, før, under og efter Regattaen.

Det har ikke været rart at være vidne til det bo, der skulle gøres op efter en fejlslagen budgettering og økonomisk ledelse af Regattaen. Kreditorer er kommet i klemme, foreninger har ikke fået deres penge og ildsjælene er kommet i økonomisk uføre og har måttet bøde med over kr. 200.000 pr. bestyrelsesmedlem.

Der har været mange røster fremme om, hvordan fremtidige regattaer skal finansieres. Skal der søges fonde hjem - ja det er en god ide. Skal Silkeborg kommune - via skattefinansierede midler - forøge tilskuddet til regattaen? Nej, det mener jeg ikke - kommunen har nok andet at bruge borgernes penge til.

Daværende formand for Regattakomiteen, Johanne Errboe, angiver i Midtjyllands Avis den 31. august 2022 et dramatisk svigtende ølsalg som årsag til en økonomi, der ikke kunne hænge sammen. Den budgetterede indtægt på ølsalget var ikke realistisk, idet man ikke havde taget højde for, at rigtig mange havde taget deres egne dåseøl og flasker med rosevin med i rygsækken.

Det er simpelthen ikke rimeligt, at gæsterne ikke bidrager til festen / festerne, og under festivaler som Regattaen - og måske også Riverboat - bør Silkeborg indføre zoner, hvor medbragte drikkevarer ikke må nydes/drikkes. Den zone bør omfatte hele midtbyen mellem Hostrupsgade i vest og Århusbakken i øst og banen i syd og langsøen mod nord.

Regattakomiteen bør i sin midte sikre professionel økonomisk styring ikke mindst ved budgetlægningen men også ved løbende budgetopfølgninger. Desuden bør det sikres, at ildsjælene, de menige bestyrelsesmedlemmer, sikres (forsikres), således at de ikke risikerer store økonomiske krav som belaster deres privatøkonomi.

Når alt dette er sikret, kan vi se frem til den næste Regatta, hvor der forhåbentlig er styr på både økonomien og på fyrværkeri der skal sendes mod himlen, i himmelske Silkeborg ...