Sensationen udeblev: Silkeborg-Voel blev kørt over i semifinalen

Klasseforskellen var åbenlys, og Silkeborg-Voel blev reduceret til kanonføde ved Final4

Udgivet:01. april 2023, 14.55

Læsetid:2 minutter

Helene Kindberg og co. kunne slet ikke matche Odense Håndbold i pokalsemifinalen. Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix

Mathias Hove Andersen
Sportsjournalist

2 måneder siden

HÅNDBOLD Hjemmebanefordelen var ikke nok til at skabe sensationen for Silkeborg-Voel i lørdagens Final4-semifinale, som storfavoritterne fra Odense Håndbold vandt med 38-21.

På papiret var fynboerne at betragte som hjemmehold, og de orangeklædte fans fyldte også klart mest på de velbesøgte tribuner i Jysk Arena, selvom tilhængerne af de to øvrige semifinalister, Nykøbing Falster og Team Esbjerg, viste deres støtte til Silkeborg-Voel.

De undertippede silkeborgensere var fint med i indledningen, hvor et aggressivt forsvar med Natasja Andreasen i en fremskudt rolle var med til at holde snor i danmarksmestrene. Silkeborg-Voel brugte hele værktøjskassen og spillede hurtigt syv mod seks. Det gav pote, og efter 11 minutters spil kunne Maja Laursen udligne til 6-6.

Men to minutter senere havde Odense slået det første lille hul ved stillingen 9-7, og selvom cheftræner Jakob Andreasen prompte reagerede med en timeout, blev det fynske forspring øget til 12-7.

Silkeborg-Voel forsøgte med flere forskellige konstellationer, men klasseforskellen var for stor. Filippa Idéhn, der kun havde snuppet et enkelt skud i det første kvarter, blev afløst af Stine Bonde, men andenmålmanden blev ikke noteret for en eneste redning frem mod pausefløjtet, hvor føringen stille og roligt voksede til 21-11.

I første halvleg var fraværet af skadede Sofie Bæk Andersen og den gravide Mathilde Kristensen tydeligt. Overmagten var ganske enkelt for stor for stor, og anden halvleg handlede udelukkende om at undgå den helt store ydmygelse i egen hal.

Det lykkedes fint i de første 10 minutter, og da Filippa Idéhn snuppede et straffekast ved stillingen 25-16, trykkede Odense-lejren på den grønne knap. Efterfølgende strammede fynboerne grebet igen, og efter 50 minutter stod der 30-19 på tavlen.

Jakob Andreasen havde på forhånd lagt på, at holdet skulle huske at nyde Final4-deltagelsen, der var den første i klubbens historie. Derfor fik stort set alle spillerne på holdkortet lov til at betræde halgulvet, og der var spilletid til relativt uprøvede kræfter som Sofie Wendelbo Nielsen, Isabella Poulsen, Josefine Videbæk og Nikoline Strunge.

Med flere af de unge spillere på banen lød slutsignalet ved stillingen 38-21, og Silkeborg-Voel skal nu rette blikket mod søndagens placeringskamp, hvor Nykøbing Falster venter.

Indlæser debat