Corona: Udbetal og genindfør kompensation for ekstra udgifter

14. august 2020, 11.27

BØRN Sommerferien er forbi, børnene er tilbage i daginstitutionerne, men corona er her desværre stadig. Silkeborg Kommune oplever lige nu, at smittetrykket stiger og sender straks administrationen på rådhuset hjem. Pædagoger og ledere i dagtilbuddene bliver efterladt med en enorm kontaktflade og skal efterleve sundhedsmyndighedernes krav om ekstra rengøring af legetøj, mindre grupper af børn og bedre håndhygiejne.

Nu må byrådsmedlemmerne i Silkeborg Kommune hoppe ud af hængekøjen, for det er dyrt for kommunens dagtilbud at leve op til kravene. Især når de ikke engang har modtaget den lovede ekstra bevilling, som skulle kompensere dem for deres ekstraudgifter under genåbningen i april. Byrådsmedlemmerne var også hurtige ved havelågen inden sommerferien til helt at fjerne kompensationen til dagtilbuddene til deres fortsatte store corona-udgifter. – Så nu stod dagtilbuddene både med ekstraudgifter OG elendige personalenormeringer.

Lokalpolitikerne i Silkeborg Kommune bør selvfølgelig fortsat kompensere dagtilbuddene, så længe corona-krisen raser. Så er der en chance for, at de kan leve op til sundhedsmyndighedernes krav og dermed sikre tryghed for børn, forældre og personale. De ekstra ressourcer giver også personalet mulighed for at være mere nærværende i deres kontakt med børnene.

Udover sundhedsmyndighedernes forståeligt strenge krav til hygiejnen skal dagtilbuddene fortsat sikre børnenes udvikling, trivsel og læring. Men det kræver fagligt kompetente pædagoger at stille de pædagogiske aktiviteter om til at foregå udendørs, så de fortsat lever op til kravene i den lovbestemte styrkede læreplan. Pædagogerne har fx allerede formået at gøre rengøring af hænder, legetøj og kontaktflader til en pædagogisk aktivitet sammen med børnene. Nu skal politikerne blot sende den lovede kompensation ud i institutionerne og gøre den permanent, mens coronaen raser ...