Friplejehjem i Låsby? Ja tak!

24. november 2020, 12.35

PLEJEHJEM Det var rigtig dejligt at læse et indlæg om idéen til en eventuel oprettelse af kommunens første friplejehjem med beliggenhed i Låsby.

Det vil kræve stor lokal interesse, men også en stor arbejdsindsats af en gruppe medborgere og lokalt sammenhold med virkelig opbakning.

Vi er her på stedet to, som rigtig gerne vil bakke så meget op om forslaget, som det overhovedet kan lade sig gøre, og vi håber naturligvis, at rigtig mange vil støtte det gode forslag, det gælder både yngre, ældre og gamle medborgere, så kommunens politikere og embedsmænd kan se det absolut nødvendige og særdeles fornuftige i, at der bliver placeret et friplejehjem i netop Låsby.

Det er svært at forstå, at det har taget fem år for kommunen at konstatere, at Søndervang ikke er attraktivt for en privat aktør

Alice og Ole Hanberg

Det skal, bare sådan for god ordens skyld, lige nævnes, at de yngre borgere jo også bliver ældre, så det kan ind imellem godt betale sig at se et stykke eller måske lidt længere frem i tiden.

Nødvendigheden for, at der skal ske noget, må være indlysende for byens borgere, da Plejecenter Søndervang ganske tydeligt mangler vedligeholdelse og renovering, så vi må kunne forudse lukning, når muligheden herfor politisk set er til stede.

Samtidig med det nødvendige er det fornuftige ved et friplejehjem i Låsby klart til stede i mange retninger. Der vil eksempelvis komme til at mangle plejeboliger, da udviklingen tydeligt viser, at der bliver mange flere ældre i fremtiden, samtidig med, at vi må se i øjnene, at det nuværende plejecenter bliver lukket.

Det er svært at forstå, at det har taget fem år for kommunen at konstatere, at Søndervang ikke er attraktivt for en privat aktør, det kunne, med lidt smidighed fra kommunens side, måske have ladet sig gøre i starten, men tiden er udløbet og prisen for høj.

Vi er tilsyneladende mange, der mener, at vi, som mange andre kommuner, skal gå nye veje.

Med et friplejehjem skal kommunen ikke investere i nye bygninger, det bliver ikke dyrere at bo på et friplejehjem end på et kommunalt plejehjem, og vurderet ud fra samtaler med beboere og personale samt det trykte ord, er ånden på et friplejehjem, og glæden ved at bo på et sådan aldeles fin. Sall Friplejehjem, som også vi har set, er et glimrende eksempel herpå.

Som Else Frost og Børge Møller skrev, skal der oprettes en støttegruppe til diverse gøremål for at få startet, men der skal også være en god portion interesse, inden man vil starte på et sådant projekt.

Så hvordan er opbakningen til idéen om et friplejehjem? Herfra siger vi: alle tiders gode idé, støt op om den.