Enestående mulighed for at komme af med bommene

1. april 2020, 12.59

Foto: Martin Ballund

TRAFIK Til borgmester Steen Vindum samt alle øvrige medlemmer af byrådet.

Regeringen afskaffer nu anlægsloftet. Silkeborg er i øjeblikket ved at anlægge en omfartsvej via Nordskoven til motorvejen. En rigtig god idé for at løse trafikbyrden gennem byens centrum.

Løsningen med omfartsvejen har dog en stor og dårlig løst problemstilling - nemlig at toget kører igennem strækningen ca. hver halve time og derved stadig giver store trafikale udfordringer, når man alligevel ikke kan passere den prop, bommen giver.

Derved har man kun løst de trafikale problemer med propdannelser gennem Silkeborg halvt.

Med regeringens nye tiltag omkring afskaffelse af anlægsloftet, har Silkeborg som by nu en enestående chance for en gang for alle at få løst det problem, som til stadighed vil findes - omfartsvej eller ej.

Med rettidig omhu kan byrådet - nu med regeringens opfordring - vedtage at gennemføre den del af omfartsvejprojektet, som har mest betydning, nemlig enten en bro, eller en tunnel under togskinnerne, så trafikken kan passere uhindret gennem trafiklys og bomme fra sydbyen til motorvejen.

Det er lige nu, at I som politikere og vi som borgere i en svær tid sammen har en enestående mulighed.

Togene kører i øjeblikket med nedsat kraft - fordi pendlertrafikken ikke er der mere, og man kan med stor lethed indsætte busser i stedet for disse få afgange, uden den store gene for borgerne. Og den private biltrafik er ganske lille.

Så nu skal dette trafik-knudepunkt løses en gang for alle.

Stå sammen uanset partifarve og vis befolkningen sammenhold i denne sag.

På forhånd tak - og jeg håber meget på jeres lydhørhed.