Voldsom gårdbrand i Iller

Tre traktorer og maskinhus blev ødelagt ved brand på kvægbedrift

6. juli 2021, 09.10

Der udbrød brand i en traktor og herefter spredte branden sig. Den ødelagde blandt andet maskinhusets tag. Foto: Peter Erfurt

ILLER En brand i et maskinhus på Iller Byvej 36 i Iller udviklede så meget varme, at tagpladerne sprang.

Brand og Redning handlede hurtigt, fordi der foruden landbrugsmaskiner også var dieseltanke og andre brændbare væsker på stedet.

Der blev ringet 112 klokken 15.01 og herefter rykkede to slukningstog ud fra henholdsvis Fårvang og Silkeborg.

- Da vi nåede frem var der godt gang i en brand i en traktor. Branden havde bredt sig til store dele af maskinhuset. Der blev udviklet så meget varme at tagpladerne sprang. Branden gik gennem taget, siger indsatsleder Andreas Schuldt Jørgensen.

Brandfolkene angreb branden med tre slukningshold.

- Vi fik ret hurtigt slået branden ned, siger indsatslederen.

Maskinhuset blev noget beskadiget og det skal have nyt tag på. Branden ødelagde også tre traktorer og en havetraktor. Men branden bredte sig ikke til andre bygninger.

Andreas Schuldt Jørgensen var stort set lige nået tilbage til Silkeborg, da der klokken 18.19 igen blev slået alarm fra bedriften. Her var branden i traktoren brudt ud igen. Den blev hurtigt slukket.

Lokalpolitiet oplyser, at det ved alarmeringen blev fortalt, at der var udbrudt brand i en traktor. Vidnerne havde set det brænde i motorrummet.

- Brandårsagen er der noget uvished om, for traktoren havde ikke kørt i et døgns tid. Det skal nærmere undersøges, siger politikommissær Bent Riber Nielsen.

Ingen kom til skade ved branden. Heller ikke de dyr, der er på bedriften.

- Vi var heldige med vindretningen. Røgen blev båret ud over markerne og væk fra kvæget i staldene, siger Andreas Schuldt Jørgensen.