Protestbrev fra 11-årige Halfdan: Er I bare ligeglade

Columbusskole-eleven har skrevet brev til alle byrådsmedlemmer

8. november 2019, 12.44

Sorgen og frustrationen over, at han igen skal flytte skole, har fået snart 11-årige Halfdan til at skrive et stærk og personlige protestbrev til alle 29 byrådsmedlemmer. Foto: Jens-Erik Sinnbeck

SKOVBY Byrådsmedlemmerne får jævnligt breve fra borgere, der er utilfredse med byrådets beslutninger. Men ét, der måske i særlig grad går til hjertet, er det, samtlige 29 byrødder lige har fået fra den snart 11-årige Halfdan Juul Vind, der går på Columbusskolen i Skovby.

Halfdan er dybt skuffet over, at politikerne har besluttet, at Columbusskolen skal flytte, og det giver han dem klar besked om.

- Måske er jeg bare en lille dreng, men jeg har vel også noget at sku’ have sagt.

- Jeg vil fortælle alle på skolen, at vi er nødt til at kæmpe for vores skole, og jeg håber virkelig, at I vil ombestemme jer.

- Det går ud over os børn, der har det hårdt nok i forvejen, skriver Halfdan blandt andet i sit lange indlæg.

- Forhåbentlig lytter I til os og tænker jer om en gang mere, eller også er I skideligeglade og gør livet sværere for alle os udfordrede børn.

Vi mødte Halfdan ved rejsegildet på skolen torsdag, og han trak sit budskab op igen:

- Jeg og mine venner vil hellere blive her. Vi har ventet så længe på, at vores skole skulle blive færdig, og så tager de den bare fra os for at lave den om til børnehave, sagde han.

Beslutningen om at flytte skolen er taget af et enigt Skanderborg Byråd. Baggrunden er, at der voldsomt pres på kapaciteten i daginstitutionerne i Skovby, så skolen skal vige pladsen for en børnehave i sommeren 2021.