Tidligere SIF-assistent bliver talentchef i DBU

7. december 2021, 10.49

Anders Gerber er her fotograferet i sin SIF-tid. Foto: Jens Anker Tvedebrink

Fodbold Dansk Boldspil-Union (DBU) opruster, når det gælder arbejdet med at finde fremtidens Pernille Harder, Signe Bruun og Sanne Troelsgaard.

DBU har således valgt at ansætte en talentchef, der skal føre an i talentarbejdet i dansk pige- og kvindefodbold. Anders Gerber, som tidligere blandt andet har været assistenttræner i Silkeborg IF i årene 2012 til 2015 samt cheftræner i Skive, har fået jobbet.

- Jeg glæder mig til at understøtte og bidrage til, at vi kan accelerere den gode udvikling på pige- og kvindesiden yderligere, siger 45-årige Gerber,

- Jeg ser frem til at arbejde sammen med dygtige kolleger i et hus præget af stor faglighed og engagement - og så glæder jeg mig til at fortsætte samarbejdet med klubberne, der er afgørende for udviklingen af dansk kvindefodbold.

Ansættelsen af Anders Gerber sker i et forsøg på at være blandt de førende inden for talentudvikling, lyder det fra DBU.

- Vi drømmer om at samle og begejstre Danmark og ikke mindst stå med pokalen. Hvis det skal lykkes, skal vi have dygtige spillere både på klubniveau og på landsholdet, siger fodbolddirektør i DBU Peter Møller.

- Kvindelandsholdet og vores U-landshold er inde i en fantastisk udvikling, men vi skal blive endnu bedre og sikre os, at vi også i fremtiden har spillere, der kan slå til på et højt internationalt niveau.

Anders Gerber starter i sit nye job 20. februar næste år. Han har siden august 2018 været ansat som auditør i DBU Jura & Licens. /ritzau/

Indlæser debat