Mindeord: Wilfried mødte børn og unge i øjenhøjde

Wilfried Schwebke var elitesvømmer fra Tyskland og underviste børn og unge, da han kom til Ans

24. august 2019, 08.30

Wilfried Schwebke - her fotograferet i 2006 - er død.

MINDEORD: Markus Schwebke og formand for Ans IF Svømning, Tom Sørensen, skriver følgende mindeord over Wilfried Schwebke:

Det var med stor sorg at vi modtog beskeden om at vores afholdte og vellidte svømmetræner og frivillige medhjælper i AIKC, Wilfried Schwebke, var død på sin ferie i Bulgarien.

Dine kære Elena, Markus og Sabine havde pludselig mistet deres mand og far.

Wielfried stammede fra Tyskland og det var vi aldrig i tvivl om: Danmark er fantastisk, men »Deutschland über alles«.

Wilfried kom til Danmark i starten af 90’erne og slog sig ned i Ans. Han var en god og kærlig ægtemand og far, og familien betød alt for ham. Han var uddannet pædagog, og han arbejdede inden for faget hele livet, først med børn og siden hen med voksne som havde det svært.

Han mødte altid børn, unge og voksne i øjenhøjde og gav dem følelsen af ligeværd.

En stor del af fritiden blev brugt på hans kære motorcykel, som bragte ham langt omkring og gav ham mange venner og bekendtskaber.

En anden af Wilfrieds store lidenskaber var svømningen, først som elitesvømmer i Tyskland og siden hen i Danmark som svømmetræner for en masse børn her i det midtjyske. Her i Ans IF gik der ikke lang tid inden han underviste for os, først her i Ans og sidenhen også i Kjellerup.

Wilfried havde et godt tag på børn og formåede at fastholde dem indtil de kunne svømme. Hans store ønske var at kunne lave et konkurrencehold, men det var svært at få nok med til det de gange, han prøvede. Wilfried var for os en stabil og yderst vellidt træner, meget få gange syg og kun et uheld med motorcyklen holdt ham væk fra svømmekanten i længere tid. Han var selvfølgelig også klar til at tørne ud endnu en gang her til september, men sådan kom det jo desværre ikke til at gå.

Ingen tvivl om at Wilfried har haft den allerstørste betydning for, at vi her i Ans IF har haft stor succes med svømning, og ikke mindst at mange hundrede børn igennem årene har fået lært at svømme

Også Ans Idræts- og Kultur Center har nydt godt af hans store hjælpsomhed, hvor han var en skattet medhjælper både som frivillig livredder i varmtvandsbassinet, og som vagt til de store ungdomsfester.

Wilfrieds store engagement og hjælpsomhed, og hans rolige og behagelig væsen vil blive dybt savnet her i området.

Æret være Wilfrieds minde.