Silkeborg-skoler ramt af covid-19

Langsøskolen og Sølystskolen har elever, der må blive hjemme, fordi der er smitte i deres familier

11. august 2020, 05.07

Karina Corneliusen, skoleleder på Sølystskolen, er glad for, at de berørte familier i tide gav skolen besked om, at der var fundet smitte i familierne. Børnene blev holdt hjemme fra skolen mandag, og de skal være hjemme i de kommende dage. Foto: Jakob Stigsen Andersen

SILKEBORG Den øgede spredning af covid-19 i Silkeborg viser sig også på kommunens skoler.

Både Langsøskolen og Sølystskolen har elever, der må blive hjemme den kommende tid, fordi der er konstateret coronavirus i elevernes familier.

- Vi har cirka fem familier, der er smittet med covid-19 og hver af disse familier har flere børn på skolen, siger leder af Sølystskolen, Karina Corneliusen, som ikke ved hvor mange elever, det præcist drejer sig om.

Det var i sidste uge, at hun fik besked om, at en del af hendes elever enten selv var testet positive. Eller i risiko for at få smitten, fordi andre i familien var konstateret smittet. Familierne fulgte skolens opfordring til at meddele det, hvis uheldet var ude.

- Vi har ikke smittede blandt vores SFO-børn, der var i skolefritidsordning i uge 31 og 32. Og da ingen af de fem familiers børn har været på skolen efter at de blev testet positiv, så har vi mig bekendt tilsyneladende ikke haft smittede børn her på skolen, understreger Karina Corneliusen.

På Langsøskolen kender skoleleder Keld Vestergaard foreløbig til at to skolens familier har fået smitten indenfor dørene. En elev og en pårørende til en elev er testet positiv for covid-19.

- Vi har fået oplysningerne i dag (mandag, red.). Heldigvis har hverken eleven, eller den pårørende været på skolen efter at de blev klar over at de var smittede, siger Keld Vestergaard, der i lighed med kommunens øvrige skoler havde første skoledag i dag.

Den første skoledag blev holdt i skyggen af covid-19 truslen. Det var kun familier til Langsøskolens 0. klasser, der fik lov til at komme ind på skolen. De øvrige elevers familier måtte holde sig væk.

På Sølystskolen var samtlige forældre forment adgang til første skoledag. De mindste børn blev afleveret og hentet igen udenfor skolen. Begge berørte skoler har ved skolens opstart videreført de smittebegrænsende tiltag, som skolerne indførte før sommerferien.

Det handler om, at eleverne er opdelt på årgange, benytter forskellige indgange, bruger hyppig håndvask og afspritning, og opholder sig en del udenfor i det gode vejr.

- Vi holder fast i at videreføre de gode vaner, vi implementerede før sommerferien, siger Karina Corneliusen, der er meget tilfreds med, at de fem familier har fulgt retningslinjerne og har holdt de berørte børn væk fra skolen.