Silkeborg-Voel fik point i vildt drama

Fire minutter før tid var hjemmeholdet bagud 21-25 men et vildt comeback sikrede et point på et straffekast efter tid

22. oktober 2021, 20.45

Filippa Idéhn holdt Silkeborg-Voel inde i hjemmekampen mod Aarhus United. Foto:

HÅNDBOLDATMED Jamen altså, hvor vildt kan det blive?

Ikke meget vildere end da Silkeborg-Voel vendte et truende nederlag til uafgjort 26-26, da Ann Grete Nørgaard udlignede på et straffekast efter tid og loftet truede med at lette i Jysk Arena på grund af jubelbrølet fra publikum.

Den vilde afslutning lignede længe et fatamorgana i anden halvleg, hvor gæsterne legende let bragte sig foran mod hjemmeholdet, der spillede en rystende svag kamp og var bagud 21-25 fire minutter før tid, efter de første 30 minutter var endt 12-12.

Aarhus United førte så langt ind i kampen, kan hjemmeholdet takke sig selv for.

I første halvleg blev hjemmeholdet noteret for 10 tekniske fejl. En tendens, der fortsatte efter pausen, hvor antallet af tekniske fejl var ni efter 15 minutter....

Det er svære odds.

en redningsprocent på 56 sørgede Silkeborg-Voels svenske landsholdskeeper Filippa Idéhn for, at Silkeborg-Voels sejrschancer ikke allerede druknede i et hav af de tekniske fejl i løbet af de første 30 minutter.

Angrebsspillet var langsomt, uopfindsomt og uden trussel udefra, og hverken Sofie Bæk eller Eira Aune havde mange gode momenter i angrebsspillet.

Bæk forsøgte og forsøgte beundringsværdigt, men havde en voldsom spildprocent, og den normalt så stabile Eira Aune spillede sine dårligste 30 minutter i mands minde med flere tekniske fejl og dårligt forsvarsspil.

Nede med 5-8 tog træner Jakob Andreasen timeout, da gæsterne blev ramt af en udvisning, og i løbet af to minutter vendte Silkeborg-Voel kampen på hovedet, da holdet først bragte sig uimodståeligt på 8-8 og senere 10-8.

Momentum forsvandt imidlertid med flere tekniske fejl, og gæsterne udnyttede hjemmeholdets svage angrebsspil til igen-og igen at løbe kontra.

Heller ikke forsvarsspillet fungerede, og at gæsterne kun scorede 12 gange inden pausen, kan hjemmeholdet takke Filippa Idéhn for.

Gang på gang blev hun svigtet af sit forsvar, som hun forgæves forsøgte at råbe op.

Meget symptomatisk sluttede de første 30 minutter med, at hjemmeholdet havde bolden i 27 sekunder uden at kunne sætte et angreb op.

Hjemmeholdets svage spil fortsatte efter pausen, hvor Jakob Andreasen forsøgte med så mange kombinationer i angrebet, at udskiftningsbænken til tider mindede om hovedbanegården i Aarhus i myldretiden.

Og i målet måtte selv Filippa Idéhn måtte give fortabt over for de bedre spillende gæster, der var på vej mod to fortjente point.

Altså lige indtil der manglede fire minutter.

Tak skal du have for et vildt drama - og et godt point til hjemmeholdet.

Indlæser debat