Selvhjælp - eller varm luft

Kan selvhjælpsbøger gøre en mere succesfuld, rig og elsket, eller er det mest varm luft? Det satte den engelske journalist Marianne Power sig for at finde ud af. Gennem et helt år fulgte hun hver måned en ny selvhjælpsbog slavisk, og hendes rejse er nu blevet samlet i bogen »Et bedre jeg - hvordan selvhjælp (ikke) forandrede mit liv«

Udgivet:09. juni 2019, 10.00

Læsetid:10 minutter

Hvis bare hun var ti kg lettere, ville hendes liv være meget nemmere. Hvis bare hun var en af dem, der stod op klokken fem for at meditere og drikke sellerijuice, ville drømmemanden komme spadserende ind i hendes liv. Hvis bare hun tænkte positivt, ville hendes økonomiske problemer løse sig selv. Der var mange »hvis bare« i journalist Marianne Powers tilværelse, da hun besluttede at tage sagen i egen hånd - bogstavligt talt.

Hun var i midten af 30'erne, havde aldrig rigtig været forelsket eller nået sin drømmevægt for den sags skyld, og selvom hun på papiret havde et fint job, var hun ved at drukne i gæld og daglige deadlines. Alle andre omkring hende købte hus, blev gift og skiftede familie i ét væk, mens hun følte, at hun kørte mere og mere fast i tilværelsen.

Noget måtte gøres, og en sen nattetime med lidt for meget rødvin indenbords for fem år siden fik Marianne Power den idé, at svarene på alle hendes problemer måtte findes i reolen fuld af selvhjælpsbøger. Derfor besluttede hun sig for at læse en selvhjælpsbog hver måned i et år og følge den til punkt og prikke.

Hendes bestræbelser på at få det perfekte liv er nu blevet samlet i bogen »Et bedre jeg - hvordan selvhjælp (ikke) forandrede mit liv«.

- Jeg besluttede mig for systematisk at udrydde hver eneste fejl i mit liv - fra penge til mænd - og så ville min tilværelse blive perfekt! Det var i det mindste sådan, jeg troede, det ville blive, men det viste sig ikke helt at fungere på den måde, siger Marianne Power.

Se frygten i øjnene...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk?

Første måned for 19 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Ønsker du kun at læse denne artikel? Køb dagsadgang her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind