Politisk brandudsalg

7. januar 2021, 12.38

Foto: Martin Ballund

KONSTITUERING Det er altid spændende at blive indviet i venstrepolitikeren, Peter Nyegaard Jensens refleksioner. I tirsdagsavisen reflekterer han igen over Enhedslistens »evigt revolutionære provokatører«. I et tidligere læserbrev nåede han frem til, at vi er hjerteløse; denne gang viser det sig, at tanken om at vi får indflydelse er skræmmende og giver ham kuldegysninger. Tænk at vores rare og altid velforberedte byrådsmedlemmer kan fremkalde så stærke følelser.

Hans egentlige ærinde er at advare mod, at borgmesteren skal holde »brandudsalg« over udvalgsformandsposterne

Jørgen Madsen (EL)

Men det viser sig ved nærmere læsning, at Enhedslisten faktisk ikke er det primære mål for byrådspolitikerens refleksioner.

Hans egentlige ærinde er at advare mod, at borgmesteren skal holde »brandudsalg« over udvalgsformandsposterne, som risikerer at give »småpartier og ekstremister uforholdsmæssig stor demokratisk magt«, og det kan jo ikke omfatte Enhedslisten, for vi er holdt fuldstændigt ude af det gode selskab.

Småpartier er der flere af, men hvem er ekstremisterne?

Under konstitueringen i 2017 fik De Radikale og Alternativet hver en udvalgsformandspost. Det var deres vigtigste og ufravigelige pris for borgmesterposten. Vi var nok flere, som undrede os over, at Konservative og Liberal Alliance skulle have en udvalgsformandspost. De havde jo ikke noget at handle med. Sidstnævnte formandspost kom nu hurtigt »hjem« til Venstre, da Morten Høgh skiftede parti. Men der var ikke meget til overs til det, Peter Nyegaard kalder kompetente Venstrefolk.

Læs også
Skal Silkeborg på »Løkke-piller«?

Nu advarer han så sin egen borgmester mod et nyt brandudsalg. Sjovt nok samme dag, som Midtjyllands Avis på lederplads undrer sig over, at Venstres Jarl Gorridsen kan slippe af sted med at kalde samme borgmester et fjols. Der var ikke plads til Gitte Willumsen i Venstre, men man må gerne kalde borgmesteren et fjols og beskylde ham for politisk brandudsalg.

Jeg undrede mig over Peter Nyegaards refleksioner, men fandt måske svaret i en klog kommentar på Facebook: »Det kan selvfølgelig også handle om at tage fremtidig forsmåelse på forskud.«