Grønt kunstgræs er det nye sort

23. november 2019, 08.00

Foto: Martin Ballund

KUNSTGRÆSBANER 18 tons til seks 11-mandsbaner.

Så meget gummigranulat køres der årligt på Silkeborg Kommunes kunstbaner. Det er den ærgerlige statistik for, hvor meget granulat vi årligt skal tilføre banerne for at vedligeholde dem.

Heldigvis er der grønnere udsigter, og derfor var det en god dag, da man tidligere på måneden åbnede landets første kunstgræsbane uden granulat - men med sand, som har samme funktion; nemlig at være det stødabsorberende underlag, der sikrer en god spiloplevelse.

Vi ser frem til at følge, hvordan vores mange lokale fodboldspillere tager imod banen, og vi tror på, at det er vejen frem. Dels fordi vi ikke ønsker, at gummiet havner i naturen - såvel som hjemme i vaskemaskinen, men også fordi, at det blot er et spørgsmål om tid, før denne type bane er fortid.

Dels er der røster fra EU om lovgivning på området, potentielt et forbud eller krav om udfasning. Meget forståeligt, for det er en uholdbar situation at lade så meget materiale forsvinde væk fra banerne, især når vi har et alternativ.

Vi ønsker, at fremtidens kunstgræsbaner i Silkeborg Kommune bliver grønne. Til glæde for spillere og natur - og fordi god idrætspolitik også kan være grøn miljøpolitik.