Leder: En samlet Silkeborg midtby - ja tak

29. maj 2020, 12.04

Foto: Jakob Stigsen Andersen

Mange af dem er konkurrenter. Men de er også kampfæller, eller bør i hvert fald være det. Fæller i kampen for at sikre, at Silkeborg fortsat har en sprællevende midtby. Og til en levende midtby hører ikke kun en blomstrende detailhandel. Der skal være gode muligheder for at få sig en kop kaffe eller chokolade på en kold vinterdag og en kølig øl eller andet forfriskende på en varm sommerdag. Og naturligvis også en lille frokost - eller et større måltid.

Midtbyen er der, hvor vi skal kunne finde hjælp, når tænderne skal ordnes, skavanker i kadaveret have et tjek eller de lange krøller skal tæmmes. Det er her, pengesagerne skal ordnes ved de ganske vist efterhånden sjældnere fysiske besøg i banken. Det er her, vi forstat skal kunne finde advokater, skønhedspleje, ejendomsmæglere og meget andet.

Det er alle de mange funktioner inden for handel og service, der tilsammen gør byen attraktiv. Og ikke udelukkende i gågaderne, men hele den samlede midtby.

Det er der forhåbentlig rigtig mange af de erhvervsdrivende, der husker på, når repræsentanter for Handel Silkeborg i den kommende tid banker på døren og spørger, om det ikke var noget med et medlemskab.

Som omtalt i dagens avis har Handel Silkeborg gjort en indsats for at gøre sig attraktiv også overfor restauranter, hoteller, frisører og skønhedsbrancherne og forskellige andre liberale erhverv. Først og fremmest med kontingentsatser, der afspejler, at det ikke er alle, der kan ventes at have lige så stor glæde af et medlemskab som detailhandlen, men stadig er afhængige af at være en del af en levende og attraktiv by.

Bak op, der er brug for det. Presset ikke kun på detailhandlen men også andre af midtbyens funktioner er stort i disse år.

Og nu vi er ved det, så er der da vist også stadig alt for mange indenfor detailhandlen, der ikke bakker op om den fælles forening.

Der vil altid være ting, den enkelte synes, at Handel Silkeborg skulle gøre anderledes og bedre. Men den kamp skal tages inden for foreningen.