Øjebliksbillede fra bofællesskabet anno 2018: Grøntsagstærte og ponyridning

Vadestedet bød på aftensmad i fælleshuset - lækker grøntsagstærte og bagte kvæder serveret i en afslappet og hyggelig atmosfære

19. oktober 2018, 10.26

Hans Nørgaard og Janne Jørgensen har boet i Vadestedet i 25 år. De flyttede ind med børn, som nu er flyttet hjemmefra, men de nyder stadig fællesskabet - og grøntssagstærten - her sammen med Anders Ebbensgaard og Ida Ebbensgaard-Jensen til fællesspisning. Foto: Kenneth Lynghøj

RY Hans Nørgaard og Janne Jørgensen byder velkommen i fælleshuset.

De har boet i Vadestedet i 25 år, og har sagt ja til at være værter for Avisens besøg.

Det store fælleshus ligger midt i bofællesskabet. Rundt om ligger rækkehusene i en klynge omkring den hyggelige gårdhave med græs og frugttræer, havemøbler og bordfodbold.

Indenfor er der allerede dækket op. 16-17 beboere og gæster har fundet vej til fællesspisningen. Det er lidt mindre end normalt, men efterårsferien har så småt gjort sit indtog, og der er få børn ved bordene. Ude i det store industrikøkken hiver dagens kok den varme grøntsagstærte ud af ovnen. Den bliver serveret med bagte kvæder og en blandet salat Det smager fremragende, og stemningen er hyggelig og afslappet.

Hans og Janne flyttede for 25 år siden ind med børn, som siden er flyttet hjemmefra.

- Det er også fint at bo her uden børn. Det er et rigtig godt sted at være bedsteforældre. Her er plads og ungerne kan godt lide at komme et sted, hvor der også er andre børn, fortæller de.

Beboerne indgår i madgruppen hver fjerde uge. De bestemmer selv menuen, men maden skal helst være økologisk, der skal helst være noget børnene kan lide, og der skal være en vegetar-ret hver dag.

- Standarden er forholdsvis høj. Madordningen er en vigtig del af at bo her, fortæller de.

Det koster cirka 35 kroner pr. person at spise med. Halv pris for børn.

Børnefamilier i høj kurs...