Er jagten på vanvidsbilisterne synd for nogen?

4. maj 2021, 12.50

TRAFIKSIKKERHED Er jagten på vanvidsbilisterne synd for nogen?

Nej, det mener jeg ikke. De trækker et spor af død og ødelæggelse efter sig. Lederen i Midtjyllands Avis i går mener det heller ikke, eller næsten heller ikke. For det er lidt synd for de firmaer, som leaser bilerne ud. Det er synd at de mister deres biler. Ja måske, men det er jo ikke kun leasede biler, der bliver konfiskeret. Og vi er jo lige for loven.

I Silkeborg er det Unico Leasing, som klager over, at de har fået konfiskeret en bil der er brugt til vanvidskørsel, fordi firmaet ikke har nogen chance for at kontrollere kunderne og deres dokumenter.

Men kunne leasingbranchen ikke overveje følgende enkle ide:

Læs også
Efter lovstramning: Flere får taget bilen for vanvidskørsel
+Abonnement
Læs også

Kontrakten, som kunden og virksomheden underskriver inden nøglerne udleveres, skal indeholde et nyt punkt: Ved sin underskrift accepterer kunden at hæfte for bilens værdi ved kontraktens indgåelse, hvis kunden ved sin adfærd dømmes skyldig i at bilen konfiskeres.

Læs også
Leder: Indsatsen mod vanvidsbilisme
+Abonnement

Måske er der et par kunder, som drejer rundt på hælen og går igen, men det er vel godt nok. Og måske vil en del af kunderne bruge lang tid på at betale bilen tilbage, når de får bilen konfiskeret. Men sådan er det jo.

Indlæser debat...