Frederiksen: Regeringen har gjort sit for nyt udrejsecenter

2. juni 2021, 13.58

Statsminister Mette Frederiksen (S) under Folketingets afslutningsdebat i Folketingssalen, onsdag 2. juni 2021. (Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix)- Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Statsminister Mette Frederiksen (S) mener, at regeringen har løftet sit ansvar, når det kommer til et nyt udrejsecenter for udviste, kriminelle udlændinge, med forslaget om at lægge det på Langeland.

Det siger hun på vej ind for at genoptage afslutningsdebatten i Folketinget onsdag.

- Regeringen har fremlagt sit forslag. Og Folketinget valgte så at bebude et beslutningsforslag, der ville bringe regeringen i mindretal.

- Uagtet hvad der måtte siges om regeringen, så har vi ikke en interesse i ikke at være i samklang med et flertal i Folketinget, siger Mette Frederiksen og fortsætter:

- Det er så her, Folketinget har besluttet, at diskussionen omkring Langeland skal ende.

Den tidligere regering under Lars Løkke Rasmussen (V) ville placere centret på øen Lindholm i Stege Bugt. Det afviste regeringen og dens støttepartier, da magten skiftede, fordi det vil være endog meget bekosteligt.

Siden valget i 2019 har regeringen dermed arbejdet på at finde en ny placering, så udrejsecentret Kærshovedgård ved Ikast kan blive aflastet.

Regeringen foreslog for nylig at placere det i SF-kommunen Langeland.

Det blev afvist af et flertal i Folketinget, der satte sig imod, selvom valget formelt set er regeringens. Dermed bliver 130 kriminelle, udviste udlændinge på Kærshovedgård.

- De borgerlige partier har nul ansvar for det her. Regeringen er nødt til at beslutte sig for, hvilke muligheder man har.

- Regeringen lader udrejsecenteret ligge på Kærshovedgård, fordi forslaget om Langeland ikke bliver til noget. Og det er et stort problem.

- Når man som regering har givet løfter, så skal man holde dem, sagde De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, tidligere onsdag.

Oppositionen fastholder, at det er regeringen, der må komme med nye udspil.

Men Mette Frederiksen mener altså, at regeringen nu har gjort sit:

- Handlepligten ligger hos regeringen. Og den har vi så levet op til i og med, at vi har fremlagt en idé til en løsning. Den har Folketinget afvist, uagtet at området er regeringens.

- Det er så her, at diskussionen om Langeland ender, siger statsministeren.

/ritzau/

LYD: Statsminister Mette Frederiksen (S)

Læs også
Læs også
Blå blok: Problemet på Kærshovedgård skal løses

Indlæser debat...