Verdens største festival for udviklingshæmmede flyttes: - Sølund uden kys og kram er umulig

Sølund Festivalens 35 års jubilæumsfest flyttes fra juni til september

Udgivet:25. marts 2020, 15.00

Læsetid:1 minut

Verdens største musikfestival for udviklingshæmmede bliver nu også flyttet på grund af coronapandemien. Det er lykkedes arrangørerne at få puslespillet til at gå op, således at musikprogrammet er uændret, selvom festivalen flytter fra juni til september. Foto: Flemming Mechlenborg Kristensen

3 år siden

SKANDERBORG - - Efter mange svære overvejelser har arrangørerne af verdens største musikfestival for udviklingshæmmede, som hvert år samler op mod 25.000 mennesker i Skanderborg, besluttet sig for at flytte festivalen fra den 9.-11. juni til den 1. - 3. septembe i årr.

Coronavirus har sat hele Danmark i stå, og vi ved ikke, om det forsætter helt hen i juni måned, så nu flytter vi festivalen til september, Vores gæster skal have et ordentligt festivalbrag, for livet skal leves, kærligheden skal hyldes. Vores gæster elsker at kysse og kramme. En Sølund Musik-Festival uden kys og kram er helt og aldeles umulig, og vi ønsker selvfølgelig ikke at risikere noget i forhold til en eventuel smittespredning, siger festivalformand Lasse Mortensen.

Samme musikprogram

Takket være gavmilde donationer fra erhvervslivet, velvillige musikere, støtte fra fonde og opbakningen fra festivalens knapt 2500 medhjælpere, forventer arrangørerne, at festivalen i september vil ligne den festival, der skulle have været holdt i juni til forveksling.

Musikprogrammet er uændret. Som planlagt får vi blandt andet besøg af D-A-D, Jung, Alphabeat, Medina og Birthe Kjær & The Feel Good Band. I år er brugernes år. Vi har i høj grad lyttet til deres ønsker, og de elsker bare dansk musik, så det er der masser af, siger festivalformanden.

Sølund Musik-Festival blev afholdt for første gang i 1986. Idéen til festivalen opstod blandt en gruppe medarbejdere i Landsbyen Sølund under et seminar om handicap og seksualitet. Medarbejderne ville skabe et sted, hvor mennesker med udviklingshandicaps kunne mødes, have det sjovt, få nye venner og måske endda en kæreste. Festivalen er den største af sin slags i verden og tiltrækker hvert år op mod 25.000 gæster.

-bes