Valgkamp: Toppolitikere i fokus

Udgivet:23. september 2022, 10.16

Læsetid:1 minut

Af Bente Lysgaard Mikkelsen. Emil Ernstsvej 146 Engesvang

FOLKETINGSVALG Danmarks befolkning er midt i en valgkamp, selvom der endnu ikke er udskrevet valg. Det er vist ikke sket før. Der er flere emner, som er anderledes end ved tidligere Folketingsvalg.

De såkaldte toppolitikere er mere i fokus, end vi har været vant til. Især i den private sfære. Nu er der således debat om, hvem og ikke mindst hvad det skyldes.

Jeg er ikke i tvivl om, at det er politikerne selv, som med deres ageren især på sociale medier, har fremmet processen om, at offentligheden bliver lukket ind i det private rum. Troværdighed er vel det emne, som lige nu bliver debatteret flittigst.

Ligeledes er der tale om, om man kan adskille sin fremtræden i privatlivet med det offentlige rum. Efter min mening, kan det ikke lade sig gøre.

Ens personlighed ændrer sig ikke grundlæggende, når der skal tages stilling til forskellige emner såvel i det private som i offentlig tjeneste. Troværdigheden er ikke til stede, såfremt man siger og handler på en måde i sit privatliv og optræder på en hel anden måde i det offentlige liv.

En politiker som Søren Pape Poulsen er selv årsag til den interesse, som er ham tildelt, selv om hans kærlighedsliv ikke kommer os andre ved. Det gør det således nu! Han har selv inviteret os indenfor og derved mistet sin troværdighed.

Jakob Ellemann-Jensen har således ikke delt sit privatliv med os, men holdt det ud i strakt arm. Heldigvis for det. Så på den måde formår han udelukkende at kunne tale om politik. Politikken bør jo under alle omstændigheder fylde mest under en valgkamp, selvom den endnu ikke er udskrevet.

Indlæser debat