DET ER DIT VALG - KV21

Åbenhed om partistøtten - ja tak

22. oktober 2021, 10.52

Foto: Martin Ballund

VALGSTØTTE Tak til Vagn Larsen (Deltagerlisten) for at tage teten i forhold til at debattere åbenhed omkring partistøtte ved dette valg.

I Silkeborg Kommune har man en lokal politik om, at valgkampsstøtte på 5000,- eller mere skal oplyses til offentligheden. Med andre ord, så kan man give »anonym« støtte op til 4999,-. På landsplan er grænsen 20.000,-.

Et rigtig godt initiativ, som sikrer større transparens, og som hele byrådet selvfølgelig står bag. Det er dog særligt vigtigt med denne åbenhed op til et valg. Desværre SKAL støtten først offentliggøres efter årsskiftet, men så kunne de forskellige partier jo selv informere om, hvem der støtter dem - forud for valgdagen. Det vil kun være fair over for vælgerne.

Og jeg er faktisk glad for, at vores valgkamp baserer sig mere på frivillige kræfter og støtte fra enkeltpersoner, end på økonomi fra store eksterne aktører

Johan Brødsgaard (R)

Selv har jeg modtaget lidt over 3000,- i Mobilepay-donationer fra privatpersoner og 5000,- fra Dansk Erhverv. Det er de eneste »eksterne« støttekroner, som jeg har modtaget. Ellers kommer midlerne til min (og mit partis) valgkamp fra medlemmernes kontingenter, kommunal partistøtte og egne lommer.

Overordnet ser budgettet for min valgkamp således ud:

500 plakater (og dertilhørende plakatstrips): 15.000,-

18.000 Flyers: 5000,-

Online-annoncering: 1000,-

Valgevent for frivillige: 3500,-

Bannere og roll-ups: 3500,-

Reklame på lastbil: 1500,-

Derudover er der flere ting, som går ind i den »samlede pulje« til alle kandidater: valgavis (10.000), jakker og T-shirts (2500), merchandise (3000), afholdelse af møder med videre.

Læs også
Åbenhed, åbenhed, åbenhed

Ovenstående er ikke en særlig dyr valgkamp - og vi har i Radikale Venstre ikke råd til de store helsidesannoncer, men til gengæld har vi folk, der gerne går et ekstra mil (eller 27 km, som én af vores frivillige gjorde for nyligt). Uden hjælp fra frivillige partimedlemmer, venner og familie, havde vi aldrig haft en særlig stor valgkamp. Og jeg er faktisk glad for, at vores valgkamp baserer sig mere på frivillige kræfter og støtte fra enkeltpersoner, end på økonomi fra store eksterne aktører.

Indlæser debat