Midtjyske Meninger: Habil?

11. december 2019, 13.06

Foto: Martin Ballund

Jeg har en del sympati med dem af vores byrødder, der i den seneste tid, har fået en tur i medievridemaskinen i forbindelse med den igangværende artikelserie om habilitet. Sympati fordi jeg ikke synes de har gjort sig fortjent til omtalen.

En beskeden del af de ting, der er bragt op, kan tages seriøst og er allerede håndteret. Og resten, som er det meste, fortjener ikke, at nå avisens spalter.

Inden man fyrer løs til højre og venstre med påstande om inhabilitet kunne man tage udgangspunkt i en omfattende praksis, der ligger i Ankestyrelsen, hvor man med udgangspunkt i forvaltningslovens kapital 2, har taget stilling til en række typesituationer om, hvornår man er inhabil som politiker.

Og vi skulle nødig ende her:

Kommunalbestyrelsesmedlem søges

Hvis du er uden kontakter til det virkelige liv og helst er uden social netværk, er du måske den rigtige kandidat til at blive opstillet til næste byrådsvalg i Silkeborg. I hvert fald hvis du også kan skrive under på, at du aldrig har overvejet at drive selvstændig virksomhed med den risiko dette indebærer for, at du kan have fået eksterne kontakter.

Det vil absolut også være en fordel hvis ikke du har alt for mange visioner og ideer, du måtte have ambitioner om at føre ud i livet, (eftersom de fleste borgere nok ønsker udvikling, men dybest set hader forandringer, og når alt kommer til alt helst ser, at tingene fortsat er i morgen som de var i går).

Ønsker om udvikling og forandringer skal du derfor helst ikke have for mange af. Det vil også være rigtig fint, om du trives godt med at sidde og nikke til det forvaltningen præsenterer dig for, og som sagt må du helst ikke være alt for udviklingsorienteret.

Vi kan til gengæld garantere en aflønning, der er beskeden i forhold til, at du må forvente at skulle bruge 25-30 timer om ugen på arbejdet.

Du må også gerne synes, at det er fedt, at det bliver antydet i avisen, at du har en dømmekraft, der svarer til en middelmådig begavet schæferhund, når det gælder evnen til at navigere i landskabet mellem, det positive i at have antennerne ude, lytte til og snakke med borgere, foreninger og erhvervsdrivende og - på den anden side - holde alle man taler med ud i strakt arm, især hvis der er to hundekiks, - undskyld - to stykker smørrebrød, inde over.