Et tomt tivoli på hemmeligt besøg

20. august 2019, 14.43

TIVOLIBESØG I avisen mandag kan man blandt andet læse følgende overskrifter:

- Lille familie havde stort tivoli for sig selv

- Tivoli-arrangør: Vejr og beliggenhed var ikke med os

Familien har muligvis besøgt tivoli om søndagen. Om lørdagen var der nemlig en anden familie på 5 personer (3 voksne og 2 mindre børn) plus mig og min steddatter.

Det er min oplevelse, at Tivoli nærmest i hemmelighed optrådte i byen. Der var nogle uger tidligere et interview med »tivoli-arrangøren« i MJA, og her blev nævnt, at man ville sørge for, at der også i år kom tivoli, men der blev ikke nævnt noget om tidspunkt og vist heller ikke stedet. Min datter ville meget gerne opleve tivoli, så jeg forsøgte efterfølgende at spore tidspunktet for tivolis opdukken. Det lykkedes ikke! Ikke engang i lørdags stod der noget om det i »Det sker i Silkeborg« i MJA. Løsningen var så, at slå et smut forbi Cirkuspladsen i de efterfølgende weekends for at se, om der skulle stå et tivoli på pladsen. I lørdags var der så gevinst, men der var jo ikke noget, der kørte, så jeg gik hen til en billetboks og spurgte om tivoliet var åbent. Efter lang tavshed og stirren svarede en stor gut med stort overskæg med en rungende tordenrøst – men flink nok – at jo »hele tivoliet var åbent!!!« Jeg sagde tak og købte billetter ...

Det viste sig da også, at hver gang min datter satte sig i en forlystelse, kom der en mand og startede forlystelsen til denne ene person. Det samme gjorde sig gældende, når man fik lyst til en hotdog eller en sodavand. Alt i alt en meget trist oplevelse og jeg fik ærlig talt ondt af tivolipersonalet. Jeg tænkte: »Jamen hvem i himlens navn får tivoli til at komme til byen og lader det ske i »al hemmelighed«. Hvem har dog ansvar for markedsføring af et sådant arrangement, og sikke dog et ressourcespild, og hvor trist for tivolipersonalet at opleve dette. Er det tivoli, der slet ikke har forstået, at de må markedsføre deres forretning for at få omsætning, eller er det arrangøren, der ganske vist inviterer tivoli, men derefter i praksis lade det være en hemmelighed? Ja, jeg fatter det ikke. Vel var det uheldigt med vejret og vel er det ikke en optimal beliggenhed ren omsætningsmæssigt - men når man så i praksis lader det ske i hemmelighed, så er det nærmest en trist farce.