Plejecentre åbner for besøg

Beboere på plejehjem og sociale institutioner i Silkeborg Kommune kan igen få besøg af flere personer

17. januar 2021, 14.36

Silkeborg Kommune åbner for flere besøgende på kommunens plejecentre. Foto: Martin Ballund

SILKEBORG På grund at det faldende smitteniveau i Silkeborg Kommune har Styrelsen for Patientsikkerhed lempet det midlertidige besøgsforbud på alle offentlige og private plejecentre og plejehjem i Silkeborg Kommune.

De skærpede besøgsregler blev indført 30. december og betød, at beboerne kun måtte have én person deres besøgsliste. Men nu må beboerne skrive tre personer på besøgslisten med mulighed for at have besøg af to af gangen i deres egen bolig.

- Det skærpede forbud blev indført af Styrelsen for Patientsikkerhed, da smittetallet steg i Silkeborg Kommune i julen. Og når det nu falder igen, har vi fået besked på at ophæve det igen. Der er dog stadig tale om et skærpet forbud, men ikke så strengt som tidligere, understreger sundheds- og omsorgschef i Silkeborg Kommune, Annette Secher.

Hun glæder sig over, at beboerne på plejecentrene i Silkeborg generelt har været forskånet for smitte med coronavirus.

- Vi har kun haft ét tilfælde af smitte på vores plejecentre i hele coronaperioden fra foråret sidste år. Det var en beboer på Bakkegården i Thorning mellem jul og nytår, og det tilfælde kan spores tilbage til det smitteudbrud, der ramte sygehuset i Silkeborg, siger hun.